2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 意見收集
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 意見收集   [複製鏈接]

act6,
天使團與惡魔團.
天使20人/惡魔15人
要成功完團1次都艱難都無人有,搵鬼去打!
死左又扣awlv4%,升又唔得,打團又唔得.
開放act6真是拎嚟睇

死左唔扣經除了act6地圖

Act 6最感興趣的部份:沒有

期待未來的新功能:新1轉技

Act 6最感興趣的部份:新抗

期待未來的新功能: ACT6團高稀箱出既機率低D,但係高稀箱抽中裝既機率亦都提高番  (最好好似新5章D團箱咁)

Act 6最感興趣的部份:地區王掉英雄裝/ACT5進階飾品

期待未來的新功能:(曾經自由開場)的時空鬥技場 , 即時戰強化 , 組隊超越3人以上  
                                 強烈希望8,9轉 修正  真係無人玩呀

回覆 官方小雲 的帖子

1.希望改回去之前的,進去別人的迷你屋和使用小屋鈴噹回自己迷你屋,不要再那一直搖好幾秒(可以速度回小屋)

2.建議六章的覺醒經驗,人物再六章地圖死亡才會扣%,不然現在很多人因為覺醒經驗的關係根本不敢玩pk,不敢打遠征團(死就掉%),實在有點不合理,而且六章覺醒的經驗超級難練的像是雪地(死了也掉4%,遠征死了也掉4%,一般地圖死也掉4%,大家根本就會減少去雪地或遠征的意願)

3.建議調整六章遠征團的王的難度可以弱一點點,目前王強得不像話,這樣開了遠征根本沒人去打
同之前的女巫團一樣,難度破表,根本沒什麼人有去打團了(都去送死)

4.建議六章的覺醒裝備取得可以好一點,先前打六章遠征拿個神話箱子,結果開到的東西也是雜物(9賽,製作圖)
希望箱子有稀有度的(可以開到裝備,白色箱子就開到(製圖,九賽,翅膀等等相關裝備道具就好)

5.希望六章的覺醒經驗值能好練一點,目前真的太難練了,加上怪物的強度又高,導至也沒什麼人要練
練上去了,又怕死了掉%數,六章這樣等於有開和沒有開啟一樣

6.建議六章的遠征可以和女巫團一樣,增加遠征人數上限到40人,20/15人去打王,根本被虐慘

7.建議家族等級可以再增加,目前上限10級,收的成員人最上限最高100人,有點少,想多收點朋友玩都不行

8.建議六章的裝備稀有度可以用防爆或npc提升,同時上面的盾功能可以用橡皮擦擦掉,裝上雪地王的盾

9.活動遠征團希望可以長駐,每次活動遠征都只有短短三星期,一年才出一次有點可惜
然後想建議一下(端午節的巨大肉粽遠征可以重出江湖嗎,很多人每次等粽午想打團都沒有可以打)
長駐就是指(像吱雞團,鯰魚太夫團那樣的活動遠征),讓大家可以有很多打發時間的團可以玩
這樣可以讓大家有更多的遠征選擇,也會增加遊戲的耐玩度

10.建議出個可以抽23456789轉的鑲嵌每日抽取石頭任務,目前各種石頭取得難度有點高了,只有少數幾樣比較好收集

11.建議小屋的小遊戲數量可以增加一些,目前只有四種可以玩,玩到會有點膩

high7123  意外,打太順手,改成吱雞團了  發表於 16-5-17 09:20 PM
艾囝﹏。  支持; 總體不錯. 咁樣整一定多反人玩  發表於 16-5-17 12:46 PM
aailkypsc753  長駐的是吱雞團 非女王雞團  發表於 16-5-17 01:23 AM

以公平性來說只能在六章練的覺醒,應該只能在六章死亡扣%吧!
任何地圖上照成死亡導致練了怕死,或是怕死不練,六章有沒有放開一點意義也沒有
不早早改變等玩家都出走官方沒錢賺你們會比較好過嗎?
我們玩遊戲只不能是想開心又不是要來被你們整的,
六章遠征團問題,團本身難打又改強度那你們能改個人數嗎?
六章遠征團無法傳送,一開始你們有導引過遊戲內容嗎?
連個npc都難找了,打團還要人自己過去會不會太麻煩

十週年勳章(賀詞)

我諗你都預左比人狂屌呢個新章出到幾on9

Act 6最想屌爆原廠部份:
.本身有番人刷地圖王,依家咩情況大家有眼睇~就算調低機率未至於低到咁..??

.d怪勁撚到完全唔同級數,到底係for 90裝定係95裝打??90lv入得但完全唔夠打是哪招
 痛同硬都唔再講,暈效可以有3種,再減攻,仲要有個近傷+300%,我用10%負效面x15%女巫頭防負效都係長期中效
 再加上要燒時間刷,到底有幾多人咁好毅力同你鬥
   - 建議:原廠我屌你老母睇你都唔會改,唔洗建議^^

.扣經方面真係世界級,awlv淨係可以act6升,但act1-5死就會扣經,我升唔完果lv想去打遠征團又好,打雪地王又好,一死左,扣你4%經先唔該

.神話級=垃圾,一係就改番act5咁白字=素材,有稀=裝備,如果唔係神話級都係空歡喜一場

.新裝備唔連繼承既都唔可以沖稀,如果我傳說95裝繼承個稀有等級係隨機,抽個可用的點算?白值仲低過原本,強化等級又要再沖
 唔好又講咩低稀靚盾繼承博高稀
 如撚果你低稀整到靚盾我特登整傳稀入盾黎把撚呀

.開新團前,地圖無得用遠征團召喚石,全員要跑定去先,會唔會麻煩左D呢?

期待未來的新功能:
.9年既夢之歷險,無夜晚,迷你屋仍然春天主題

.組隊多元化D得唔得呢
 - p場打族戰無家族組隊
 - 一般組隊仲係得3個人,幾時先肯擴張

.幾時先平衡舊卡?新卡咁勁舊卡被淘汰
 - 打怪/遠征團依舊2轉劍/5轉弓/3轉咒強勢,其他卡有咩作為?幾時發展另一d打怪卡

.p場禁止用9轉咒個無用既傳送,但就批准7轉弓長期短cd屈5秒隱身攻擊靠台打人,真係好友善既計設

成日講有心搞,9年既game,平衡調整無3次
新章節難度破表
係咪有心搞我諗玩家都心中有數

咩野話  要平衡舊卡好簡單,一路以黎韓服所有卡片技能改善港台服都一樣用到就可以  發表於 16-5-17 03:50 PM
艾囝﹏。  like~~  發表於 16-5-17 12:48 PM
〝冰影〞  你老尾唔比番個good你都對唔住自己  發表於 16-5-17 12:26 PM
已有 2 人評分Good 收起 理由
〝冰影〞 + 3 well said
willdiey + 3 啱啊

總評分:  Good + 6   查看全部評分

由於海ser 雪地8轉團宜家長期都冇人打 希望可以變番以前ge模式
另外9轉團有點難打 希望可以調整下9轉團難度

kinbrian 發表於 16-5-17 12:58 AM
由於海ser 雪地8轉團宜家長期都冇人打 希望可以變番以前ge模式
另外9轉團有點難打 希望可以調整下9轉團難度 ...

唔好話海 天ser都冇人打 8轉團 入去打人唔打王 9轉團 冇人開添

幾時執笠啫^^

9轉團 不如隻王變反食效 我相信會有更多人打
同埋好似67團咁 只係開果個要章

本身打團 要有章 粉 仲要40人 又難打

個個都要章會冇人打架

期待未來的新功能: 除act6裝外,舊裝都有得上神話級

act6 -

.d怪既硬度我唔介意   但係可唔可以整番小dd效 / 降低佢地既攻擊力  咁樣升幾lv就爆幾百支強回真係好痛苦
.希望天使/惡魔團d箱改到做火地團一樣          依家真係見倒神話箱都完全唔興奮
.打天/惡團抽出黎果d垃圾低稀裝冇得沖真係弱智     抽出黎廢都算  沖都唔比 咁到底打出黎托jj?
.死左扣經希望只係新圖死先會扣..
.希望以後出既任務d提示會好D 搵極都搵唔倒隻npc 又唔講係邊個地圖  又唔知係邊個位  最搞笑係有隻    npc會比怪打死左

期待未來的新功能 -

.垃圾89轉團下修(?)
.提高組隊人數上限
.新任務
.諗唔倒
已有 1 人評分Good 收起 理由
aailkypsc753 + 1 NPC會比怪打死才是重點

總評分:  Good + 1   查看全部評分

改善的地方好多人都講了, 我只係講ACT6個AWLV扣經, 最初扣4%不成問題, 打返十幾分鐘可以升返, 但係升到1X以後, 一死打返成粒鐘都追唔返, 不敢想像升LV30一死要打幾多粒鐘, 只係想佢死左扣固定經, 唔係扣%咁ON9! 一係你就打怪變加%, 咁好再攪D咁腦殘設定!

Act 6最感興趣的部份:可以做到主線任務,拎到新同伴。

期待未來的新功能:
1.  新增同伴欄位
現時雷登、麥克、哼、櫻花公主、凱咩林,再加埋新同伴其實已經6隻,但位得3個,要放生佢地我唔捨得啊。

2.  8.9轉好難獲得啊
團已經少架啦,卡又難抽。就算抽到,仲要唔係自己職業,勁嬲。我所有ac既8.9轉卡都係收既囉...............

3.  改名
名呢樣野真係好希望可以改............原因可以有千百種(雖然明白出一個改名system官方會好辛苦 但渴求更大!

aailkypsc753  改名不太可能 夢之昆狗太多 防不勝防  發表於 16-5-17 06:37 PM

希望神秘髮蠟可以係NOS MALL上架

蒼石星a3a 發表於 16-5-17 02:09 PM
Act 6最感興趣的部份:可以做到主線任務,拎到新同伴。

期待未來的新功能:

凱特琳

只係想唔好用名譽黎做以前ge貢獻度...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:56 AM , Processed in 0.041185 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存