2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 意見收集
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 意見收集   [複製鏈接]

未來新功能 : 對NOSMALL 全面調整
                      已經有大量道具係唔會買(迷你屋家具)
                      加入一些直接買既新時裝 而家咩都要抽
                     關乎經濟 希望關注

BTTTWWW : 成日消費出 嚇一跳染髮濟 但係市面絕跡未染既爆炸頭/鳳凰  姐係送空氣 ??

skulldennis  直接買既新時裝 LIKE  發表於 16-5-18 02:09 PM

出改名

Act6最感興趣的部份:
‧地圖王有機會出93飾(可惜沒了)
‧女神團新抗
其餘一概悲劇
(怪太高攻太多效 死亡扣經又多 團又難打)

期待未來的新功能:
‧AwLv扣經只限在Act6
‧8.9轉石日任
‧平衡返舊卡/增加一轉技

另外希望調低8.9轉團難度
雖然都知都唔會改到D乜 盡可能放一點點期望吧

死亡時,AwLv 經驗值只扣減 1~2%(只限於Act 6扣減)
調整 AwLv 升級所需覺醒經驗值
提升從怪物取得 AwLv 的覺醒經驗量
Act 6 主題影片
Act 6.2 設有時空"石"裂縫
-------------------------------------------------------------------------------------------
Act 4 限時打怪地圖(晚上8時~晚上10時)
特定時間內,蠻荒之地上方出現傳送點(只限於家族成員進入)

**蠻荒之地內部 (暫定)
建議等級:90Lv ↑
晚上9時將出現Boss,經驗值x2倍
同時亦設有類似死亡之地的泉水,在原地重生並回復50%生命魔力。
否則將被傳送至冰封雪堡

經驗值比死亡之地略高,適合高等玩家升級
除了巴拉古斯、赤焰巨人之外,讓大家有多一個選擇

同時帶動 Act 4 人流及 %數!!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Act 6 增設每日任務
完成任務將會取得覺醒經驗值。

-神秘兌換商人-(每次兌換消耗x個獎章)
友情的翅膀*2    (方便支援到達朋友的身處地點)
神秘天堂充飢食糧*70 (回復3000Hp及2000Mp)
惡魔優良補給品*70  (回復2500Hp及2500Mp)
Act 6 裝備素材
天使翅膀*5
女神 吉隆崎引薦證明*1
女神 愛羅尼亞引薦證明*1
遠古力量的考驗卷軸 (#見下方)
女神的輝耀加持  (使用後1小時取得覺醒等級經驗值x2)
女神的秘寶加持  (使用後1小時道具掉落率x2)
遠古光英雄寶石*1(9轉石)
遠古暗英雄寶石*1(8轉石)
Act 6 遠古力量的考驗(怪物遠征)

**列入每日任務的一部份,完成後取得固定覺醒經驗值。
遠古力量的考驗 (0/1)

每天的隨機時間,消失的神秘天堂區域 2消失的海魯丹區域 2將會出現遠古力量,遠征將會出現大量Act 6怪物。

玩家需要使用"探索棒"搜索以開啟傳送點,並開啟卷軸召集隊員,然後進入遠征

建議等級:90Lv ↑
遠征內提供覺醒經驗值x2,完成遠征後亦可取得固定覺醒經驗值。

在遠征內狩獵怪物,亦會提升Act 6 的底下能量。
隨機區域道具掉落率、經驗值、名譽值x2倍 (Act 6、地亡之地、蠻荒之地內部以外地區)

為提高Act 3等地區人流,系統特定時間會將隨機區域的道具掉落率、經驗值、取得名譽值提升

打天使翅膀、p石、吉石、b石...的人可以有更豐富收穫
9轉咒技能調整

Mp盾,不再按等級計算
→修改為固定%減傷、以Mp抵消固定%傷害
( 2,3,4,5,6,7,8轉咒都係固定%,點解9轉咒要按等級)

流星雨,由固定傷害(紅字)更改為(藍字)
冷卻由300秒降至180秒

增加神聖棱鏡施法距離

聖夜.秘光
冷卻由600秒降至300秒
希望可以傳達到比原廠
今次好比心機寫

blackdeath  根本大把野都要執,調整下洗唔洗死,次次出完都無人玩,垃圾棒子浪費資源開發D新野出黎做花瓶  發表於 16-5-22 07:00 PM
aailkypsc753  89轉石係英雄XXX 遠古係2-5  發表於 16-5-20 11:53 PM
官方小雲  好詳細  發表於 16-5-19 05:01 PM
已有 2 人評分Good 收起 理由
kaman9501 + 1 支持你!下次繼續^_^
blackdeath + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

回覆 hei神 的帖子

超級支持。
表示商城既時裝基本有曬,想要新既。

P.S. 出售1S嚇一跳染髮劑

雖然我覺得講完都係唔會改 不過我都當搵個位屌鳩開發啦下
八/九/ACT6遠征團難度下調,垃圾團,無黃字提示既技可以一下打左我99%血
你打埋我呀媽個份
怪既難度同埋buff,生又生得快,殺又鬼死咁難殺,入去一路行一路打怪就算唔洗引都會有一堆黎圍你
跟住兩三隻雷曼契弟扔幾支火箭黎,好彩既殘血,唔好彩既直接GG
S卡技能調整,講撚左十鳩幾年百鳩幾次都係無料到無反應無回應既,你咪唔好搞囉
一個夢之有成24張職業S卡,你要抹殺哂其他S卡既生存空間夾硬變哂做娛樂卡實得架
海戰海弓既自定範圍技能bug(嚴重既delay,出技會無左回事跟住卡住隻人,再行個陣先會無啦啦出番招技)
(係角色出技既時候被禁止攻擊既話則會強制禁止移動)
之前都好似講左無撚得救,我覺得係咁既話你開呢Dpost根本毫無意義
pvp系統既優化,加陣既pvp有幾多"小"問題其實唔洗多講
1.出現傷害既反應有delay,出技個陣唔係即時扣血,變相係人地出技個陣只要你走得老撚咁遠就可以夾硬走左人地招技
2.按下鍵盤之後人物出技既反應速度唔夠快,我唔要求你做到LOL咁,但至少正常番些少
3.角色出技時既動作速度及僵直調整,三連斬我要企係度比人射我兩下普攻先出得哂
水戰都仲可以用BUG技呢回事去搞,而光戰真係係悲劇中既悲劇
暗弓招大技,火弓招大技,咒你去睇下光咒落buff 水,暗咒出技 如果拎去同其他GAME比就知道
4.安全區你幾時先肯同我整走佢????????????????????????
戰士既血量buff食buff依舊毫無改進,又話係D咩核心問題呀嘛,得啦(我好撚想講,整撚走哂D血量限制會死架?)
商城優惠時段,買10粒20粒30粒箱可以特別平些少,或者係買防買友翼買全頻個陣都可以買得多平得多
商城優化系統,可唔可以新增一個位係比你一口氣買幾多粒呢?怕手殘既話可以set埋做雙重確定
舊版遠征團調整,可以將水團,修團,黑團,GG團個D推出特殊模式係80~99lv既難度and粒箱可以擺番6789轉石
或者直接放名譽裝入去抽都無所謂,相對地個難度我唔介意搞到好似ACT5-2既團咁,你如果又搞到89轉既話咁你898

暫時諗到既係咁多,我唔介意就以上既建議去重新打多篇詳細既千字文出黎
我亦都相信有更加多既玩家願意去提供更加多既意見同反映遊戲實況比你地官方去做野
但係大前提係唔該請你肯定個班狗屎垃圾泡菜佬既話有興趣,真係想搞個陣先好再出聲

回覆 sck123 的帖子

其他怪都好D,係隻雷曼勁ON9

吸又吸唔埋,又要有士。
次次爆撚曬D怪都仲有幾隻雷曼係度射Q你。

act6 D怪負效(勁高機率中 麻毒/暈)  命中又咁鬼勁
雷曼加左士氣  我方沒加打佢 好大機會miss <<<<< 正常! pvp邊一邊無士都好大機會miss
相反我方加士氣 基他怪無士氣 怪打我方竟然好少機會miss   <<<< WHy!?

天堂果邊 p3p 本身打光怪勁既S卡絕少 仲要識加神武 ..下略...

岩岩係海魯丹打左陣怪
我覺得塊地真係好討厭
行行下路成日卡住
d怪有時又被卡住
跟住隻人為左打到d怪 自動行到佢地身邊
成日因為咁而死
希望塊地可以平坦d 少d石頭仔同柱

算啦, 夢之香港代理禁軟弱. 竟然怕玩家. 封號又唔敢, 怕流失玩家.
AC我就放左啦, ACT6改版既意見我就俾唔到

整一個冇安全區既PVP
我包你勁多舊玩家回流
賺錢賺到GC笑

48652 發表於 16-5-20 10:14 PM
算啦, 夢之香港代理禁軟弱. 竟然怕玩家. 封號又唔敢, 怕流失玩家.
AC我就放左啦, ACT6改版既意見我就俾唔到 ...

其實呢
冇人玩又點會有人收你ac
你放人收 一放一收
會有影響咩

Act 6最感興趣的部份:無

期待未來的新功能:
1 PVP場 分等級限制 (根據生存/ 夢之裝備本身等級分類)
2 PVP場 生存模式 開始後唔比食水食野/單一隊伍生存名譽+更多/ 攻擊同家族ON OFF
3 PVP場 家族版面 設置 可以較 攻擊同家族ON/OFF
4 PVP場 刪除安全區/ 安全區有限一定安全時間 (1-2分鍾)
5 遊戲角色改名
6 雪地 刪除殺/死人會+-名譽 / 雪地王入面死扣多D名譽 (死一次-1000名譽UP)
7 雪地 雪地王地圖入面可以變5秒先爆一次水
8 PVP 角鬥/殿堂 獎品能加D 非PVP用既野 / 限PVP場 (非角鬥/殿堂) 消耗品
9 PVP 小量名譽( 100-1000) 換 特定PVP場用到既消耗品 / 非PVP 用到既消耗品
10 PVP 大量名譽(幾百萬-幾憶) 換 坐騎
11 新增 能夠100%打出2 3 4 5 轉石既團 (可以比6 7轉難) / 6 7轉箱開到2345轉既石增加300% 但跌既係1/2粒既石
12 雪地王箱 傳箱 中盾/石既機率加高 同時 越低稀箱比既野除左盾 比D水/少量名譽/垃圾野 (因應唔同稀而定)
13 6 7轉團 唔同稀有既箱 會額外跌唔同既野 (如果唔係箱分稀有黎做咩)
14 希望GC可以解釋下 一D夢之本身由開服到呢家都存在開疑惑 (傷害計算/ 裝備等級加減/ 屬性之力計法)
15 未來變身卡既可以COUNTER番越黎越高LV怪既效果

強烈要求pvp不再在安全區域 簡直就係坐長一堆海弓加技玩隱身射黎射去

好心官方整好d個伺服器啦 犯埋d卡ser 卡ac咁低級 錯誤 宜家又唔系多人玩
以前咁春多人玩都無事啦 宜家反而越黎越lag 錢你地又系咁搵 野又唔做 請你班垃圾斗人工啊
活動出得最多就系買點送野 有無新意啊 咁都算 遊戲流暢度呢d野 可以做好佢啦系咪啊
做唔離你就汁鬼左佢啦 曬我地時間 希望你真系收集意見之餘 肯做下野啦
(語氣重左d 對唔撚住 系你地逼鳩我地)

Act 6最感興趣的部份:
1.天使團新抗
2.地圖d怪雖然勁,但幾有挑戰性
3. 地圖王

期待未來的新功能:
1. 希望改善下8/9轉團既難度,宜家玩家又小,只王又勁,根本系無機會得到呢兩張卡, 變相回鍋既玩家係咪要用HKD黎買? 加上打吾到團仲更加少機會拿到8/9轉石, 我吾想浪費開發商研發出黎既新野
2. 增加多一個90~99既即時, 因為基本上80~99既場都好full.. 多開一個即時分散下人流都唔錯

希望小雲接納啦

未來可以推出更多寵物及座騎 唔好出死同伴卡
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 10:30 AM , Processed in 0.042554 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存