2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 古龍能維持多久?
go

[閒聊討論] 古龍能維持多久?  

其實古龍都好多年歷史..岩岩開始玩果時都覺得好好玩...
但係到到宜家就咁由佢唔理,變左單機咁..少人講野傾計....
SERVER開太多係為一最大既缺點,比較多人玩果時SER多 係唔錯o既..
但宜家就變左每個SER都局限左係度..長守個大壇..由佢掛由佢"牛"..
咁樣落去可以keep幾奈..好話唔好聽真係等執..
如期係咁..我寧願佢唔好再維護..搵人搞私服仲好...
至少唔洗再晒埋d無畏既電費掛"釣....

樓主以上既內容 係版上已經見過n甘多次 但隻game依然建在 每年出既產品包都比人掃晒
只能說 一係玩一係走
87分 不能再高

回覆 djkwong520 的帖子

都係果句啦,遊戲既野太認真,你便輸了。

原本官方版主亦已經無上2000fun接近一年。
個版既意見,基本上官方唔會睇到亦唔會理。

宜家既情況,
新手Key/真初心賣完唔補貨
一年出一/兩次包呃下錢
Ser5搶剩一件幫衫/其他Ser如有幫衫幫解散都唔會搞搶幫衫活動
合Ser留低既爛攤子由佢繼續擺係度
死Ser就等維護
係官方客服問問題,照舊係官腔回覆
由你地用工具掛魚/升LV

你忍到就繼續玩,頂唔順就走,就係咁簡單。
如果真係有人閒錢多,就走去買個AC買下回憶。
認真比你去到5xx LV,比你合一轉鬥魂,都未必升到幾%既遊戲,
你仲會有心玩落去嗎?

官方唔肯放原碼出黎,基本上係唔會有人開到私服。

~星星月亮太陽~ 發表於 16-6-16 12:41 PM
回覆 djkwong520 的帖子

都係果句啦,遊戲既野太認真,你便輸了。

又咁講 今年之後仲會唔會出包都成問題
會買包接近9成8都係超級老手 即係用緊掛果堆
果堆客好多都掛到爆LV
就算佢出多幾個新怪比你升 5圍無得再加 能力值無得再升
579同1000LV完全無分別 仲點會有人買包
可能賣掛果班人都係出GAMEONE糧
冇掛你班友又點會買佢D包 仲快執笠
至於HIMS 對於離去既玩家 絕對樂意盡一點心意 可能仲會比返2舊水帛金
健在既你就唔好指意太多

回覆 Yau ~~~ 的帖子

其實又唔係旨意D咩野。

只係覺得既然官方認為所有野都已經去到盡頭。
只做維護,再懶得擺資源,點解唔可以好黎好去,
直接結束就算呢?

回覆 ~星星月亮太陽~ 的帖子

原因好簡單 因為仲有錢搵到 仲有人買包
加上上年推隻手機古龍就順手借呢隻舊GAME做宣傳
新GAME有人試 舊GAME有人會裝黎懷舊藉住有機會懷懷下就買包
不過睇數據 就算佢今年出包都唔係好多人買 仲有玩果d都已經升完
格硬講 仲有得繼續掛 除左命閃之外 都冇第2樣

隻GAME D人都講左好多年話執~~執到依家都仲未執

大把野玩

係囉 點解唔合哂所有SER得番1個SER 之後1個SER入面再開多D分流出黎 又唔怕冇位升 隻GAME又多D人係到

岩岩今日搵返個ACC.....呢隻GAME都有成十幾年, 成個世界都唔同晒,
不過以前真係好好玩, 因為仲未有手機遊戲時代, 而且仲係月費,
又多時間又多FD玩....回憶總是美好的!!~

已經是第14個年頭,不再更新都已經係5,6年前嘅事喇,仲想要求啲乜丫,再講以十多年前嘅程式語言編出黎嘅game,你真係認為官方仲可以做倒啲咩大更新咩?gameone没有結束古龍,相信是因為維持費用不大,加上古龍始終是gameone自家出品的第一隻線上遊戲,當中我想不會完全没有感情因素的,就看看古龍還能支持到那一天吧,只是想不到仍然見到版主星星,有點驚喜呢!(利申:已離開古龍多年的一個舊玩家)

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 06:31 AM , Processed in 0.033972 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存