2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 買咗部PS VITA
樓主: KA2837
go

[其他] 買咗部PS VITA  

我見好多人玩手有得幾個原因

一,比唔起錢買ps4 psv同d一次性付款game
二,見人玩我又玩 onon99咁睇宣傳就玩

回覆 HeyHeiJar 的帖子

三.睇見大J玩所以玩埋一份...

黑暗魔王ICT 發表於 16-7-7 10:05 AM

三.睇見大J玩所以玩埋一份...

d youtuber收$玩game 玩一集唔玩知咩料啦
咩ashley kzee個d

但佢地年薪百萬不是夢!

櫻想 發表於 16-7-6 08:30 PM
講到一舊舊就話唔認真!!姐係呢你平時講野 係言語不清 要認真D 先識講野嫁???

你講既POINT 出街拎手機多 ...

有認真MODEL同唔認真MODEL架嘛 上個網話下野都下下咁認真 咪好唔柒得閒
你段野都幾咁亂扣帽子
喎玩手機遊戲既人多呢 就認為玩遊戲機就係傻既從何得知?
全世界玩得手機既人就唔會玩遊戲機從何得知?
覺得遊戲機價值=0從何得知?
根本你成段野妄想 被迫害

HeyHeiJar 發表於 16-7-6 01:09 PM
只係可以同你講一句
手遊市場係開始收細
原因係大陸入侵香港手遊市場

VR係好有卓頭
但主題話緊PS VITA
我都係講緊手提戲遊機
同VR有咩衝突

我就覺得乜GAME都差唔多,例如KOF,當年出個陣係好多人玩,點解?因為貪新鮮囉!但一擺落STEAM度,就立即變質啦!

至於ONLINE GAMES,基本上...................都離唔開"課金"二字!

回覆 raze00 的帖子

因為宜家有太多格鬥game,而且畫風仲養眼!

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 16-7-7 05:55 PM
有認真MODEL同唔認真MODEL架嘛 上個網話下野都下下咁認真 咪好唔柒得閒
你段野都幾咁亂扣帽子
喎玩手機 ...

認真MODEL 同唔認真MODEL   個問題係你講到一舊舊 唔係你認唔認真既問題
你講得唔認真唔緊要 問題人地睇落去 用詞怪 九唔搭八咁 如果係現實人地最多當聽唔到
但呢度係打字人地會睇得到 就算你當哂所有人死既唔會睇你講乜 但都請你尊重下自己先啦
句野係你自己講既!!! 明唔明阿傻系??

E加就到你唔肯認!!!  明明你自己講既  

手提遊戲一早被OUT啦 呢句就足以証明你覺得手提遊戲機價值=0
如果真係一早被OUT 咁PSV 同3DS 出親既大作點解仍舊仲有人買???
手提遊戲機你講會被手機取代 呢樣係岩既 我認同!!! 但係至少E加仲未去到呢個完全取代既地步先

我唔理手提戲戲機點好玩 出街就係見到個現像手提電話佔99%囉
就正如你所講 對眼見到係咁就自以為手提遊戲機無人玩咁
唔該 呢個世界會打機既人 唔係只係得香港 唔好只睇香港  遊戲機無人拎出街玩姐 唔代表人地唔會買返屋企玩嫁

同埋E加D人 有錢係輕玩 全平台遊戲 大把人 PS4 +PSV 3DS XBOXONE+PC 全部都有買來玩

大部份ONLINE GAME 就真係收哂皮!!!!  PC 大部份人已經轉玩單機大作
唔好單單以為手機出街多人玩就認為無人玩其他平台遊戲!!唔該
你食飯都唔會只係食死一款菜掛?? 

如果我係妄想 被迫害既 咁你係唔係吃錯藥亂講野 講完又唔記得自己講過咩!!???

最後,遊戲機同手機 如果拎來打機都只係一個平台!!! 問題遊戲好唔好玩先係重點
而且E加手機個個都有嫁啦  你真係當正人地完全唔會玩其他平台既遊戲咁既款啵
定係你自己掛住留意地鐵既手機遊戲宣傳 而完全唔知 有其他平台既遊戲係好玩嫁???

回覆 櫻想 的帖子

手遊做到3A質素先算啦!

KA-ar 發表於 16-7-7 05:58 PM
VR係好有卓頭
但主題話緊PS VITA
我都係講緊手提戲遊機

你話手機係大勢 我咪話vr先至係

講真,手機遊戲好快悶...可能一開始玩都覺得好好玩,但玩1兩日就會覺得悶

手遊咁好快變每日登1登入拎野,登登下就連登入都懶

要比錢果d都係...我有幾隻都係玩左一下就無再玩...

但講番手提遊戲機既遊戲...可能貴好多既關係啦...

最少我買左一隻都玩到好耐...有時無玩一兩年e+都會拎番出黎玩幾日咁...

最重要係畫面,遊戲性都比手機遊戲好好多...

淨係講番psv既無雙都比手機遊戲正...(雖然玩耐左都係悶...但係無手遊咁快)

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sony 唔係話放棄左psv 唔再出game咩?

回覆 ~Dream~ 的帖子

手機game都係求其抽下卡仔亂咁禁,當然悶到喊出來啦!

回覆 古x﹏x靈 的帖子

Sony無話過要出新硬件機,任天堂先話出X仔嘛!

玩過星曲WEB

~Dream~ 發表於 16-7-7 11:31 PM
講真,手機遊戲好快悶...可能一開始玩都覺得好好玩,但玩1兩日就會覺得悶

手遊咁好快變每日登1登入拎野,登登 ...

無錯!! 雖然PSV 已經少左遊戲出  但係D遊戲點都係好玩過手機遊戲

講真E加既手機遊戲市場根本出埋D 垃圾遊戲 D人玩都係過下日晨 坐車/返學/上班/下班
返到屋企 大部份都玩PS4果類嫁啦  PSV 只係有時某幾種RPG岩咁小部玩 如勇者鬥惡龍創造大師
所以我打機從來都係唔會睇多唔多人 永遠只睇好唔好玩同岩唔岩自己口味!!!

玩過星曲WEB

古x﹏x靈 發表於 16-7-7 11:38 PM
sony 唔係話放棄左psv 唔再出game咩?

PSP就完全放棄 PSV就差唔多啦 SONY  但E加都仲有遊戲出既
要完全放棄至少仲有2~3年以上 !!   至少佢E加仲有新作出係PSV

基本上,PS1,PS2,PS3,PSP,PSP GO就肯定放棄啦!至於XBOX既話..............除左XBOX360之外就冇啦!PC GAME基本上亦少人玩!ONLINE GAMES就更加唔駛問!依家既大趨勢係PS4,PSV同XBOX ONE!至於VR喎,由於仲係新野,邊有咁快取代哂架!

P.S.:STEAM VR同SONY既VR裝置,我SUP後者!

咩少人玩?你當Steam盲架?仲有PC game兼含性高,好多同人遊戲都可以發掘到(如果唔係IB點出名)

raze00  係既,係我錯!OK?  發表於 16-7-8 04:33 PM

玩過星曲WEB

黑暗魔王ICT 發表於 16-7-8 08:30 AM

咩少人玩?你當Steam盲架?仲有PC game兼含性高,好多同人遊戲都可以發掘到(如果唔係 ...

pc 如果計單機大作 仍舊一樣好多人玩!!!  D人砌部勁既電腦都係為左 高畫質玩呢類型既遊戲!!!
而且單機大作都有多人連線模式!!!! 所以未死得哂!!!!

相反手機遊戲就真係濕尻到無倫!!!  都唔撚明條傻西 講到好似手機遊戲威哂咁  唔知佢無知定ON9
真係笑撚死人!!!!!! 明明手機遊戲就係果類過日晨玩下就算 可能佢見免費下載唔洗成隻碟買返去玩
雖然手機遊戲仍舊好多人課金落去!!!但講遊戲質素同耐玩性 根本垃圾都不如!!!  佢自己打機應該係
唔睇遊戲而決定 如果唔係 會咁撚ON 9 打埋D 咩 !!!唔理隻GAME 幾好玩,見到條街多人玩手機!!!!
連自己玩埋D垃圾野都算啦 仲要笑尻人玩遊戲機OUT   真係人唔笑 狗都吠!!!!

raze00  算啦!呢D人肯定非常鍾意撩事鬥非架啦!駛乜理既姐!直接去投訴區投訴佢咪得囉!  發表於 16-7-9 07:22 AM

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 07:08 AM , Processed in 0.038656 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存