2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 個fd真係好賤
go

[討論] 個fd真係好賤 [複製鏈接]

話說以前中學既fd都畢哂業幾年

咁上星期有個幾FD既FD就係whatsapp度開左個群

+左我,佢同另外6個fd入黎

就話下星期3,姐係今個星期3出去食餐飯

咁ok呀

佢就話8點左右係油尖旺食

但之後book位就轉左8點9,我就諗係咪無位

咁我就提議,咁遲不如荃灣食啦,我住荃灣,其他人都有d係住葵芳果邊,平日都係出下去荃灣

咁就有3個話ok,其他就完全無出聲

之後佢就話,你地食啦我5食啦

就退左群

咁我就私底下問佢

點解無啦啦5去?不如搵過第2日?

因為我諗星期3個個第2日都要番工

佢就話,你地食我5去,下次先

我就再問,原因呢?係咪太遠5就腳?

佢竟然發皮氣咁問:仲問?你覺得呢?

我個心呢刻真係屌左出黎,大佬,d人都無咁夜收工既,1個3點幾收,我6點收,有幾個5駛番工

已經要on 99行街行到8點先同你食,你仲要改到8點9,我話不如第2度食仲好意思發我皮氣!?不過我忍

我就再問佢,其實你住邊頭?其實你係咪發皮氣?有咩可以講出黎

其實因為我都真係想知佢仲有咩不滿

完全估5撚到可以為d咁小既事就發皮氣,無見幾年真係個個都變哂,已經5再係以前玩到哈哈笑既朋友,好sad

之後算啦

有個又忽然話有事黎5到,我睇佢係因為見到搞到咁都5想黎

點知呢個時候我一個都算最fd既fd佢話:

不如5好叫呀_(我)去,我地自己去算啦

之後話錯群

我見到即刻面都黑哂

番到屋企平日會一齊上聊聊打下lol

佢都feel到我勁嬲

我同佢講,e+已經我做左醜人,好似因為我提議轉地點而搞到有人走左,點解仲要落井下石?\

佢竟然仲話:錯就錯喺你冇走,因為如果我一早話8點9去5到,我走群,就5會發生d咁既事

仲話我要話黎荃灣食,就算夜,都可以再搵過第2間睇下可5可以8點有位

我即刻火都黎

我話:e+佢走先就真係=我錯?
e+邊個錯先呀.
8點變8點9
咁叻你又5一早搵?
你做過d咩呀.
就係講句5預我?

點解我班fd會變到咁仆街

真係諗住出黎食餐飯都搞到咁,痴撚線

有不滿又5講出黎要自己係度發d死人皮氣,叫佢講又5講,真係仆街!

之後又話有邊次5預我,次次都有預我

意c係佢話5預我係講笑

我就真係笑5出,我有野5預佢既話佢一定會狂屌我狂係個群度唱我

e+個對象5係佢佢就話講笑

我忽然覺得自己真係好似無成長過,真係個心諗

我係咪處事太過軟,佢話5黎就5黎,駛鬼再同佢講咁多野問佢有咩不滿

個fd咁樣講我,立即絕交,又5駛死

但係我又會諗,都咁多年朋友

如果真係絕交,又會少個朋友

我好希望既係第日老左都仲有呢班fd一齊出黎唱下k打下機食下野

最好既朋友都係係中小學度識番黎

我都好希望可以keep住份友誼,但我真係好嬲

我好少有樣野可以嬲超過幾個鐘仲要番屋企打咁大篇野

但番到屋企聽到佢仲要用歪理黎話我錯我真係再嬲多幾錢重

e+個心好矛盾

過幾日希望心情會好番d

熟唔熟先 全部都好熟?
熟果d就算嘈完之後隔一排都會搵番出黎
所以少少事都嘈成咁都好難熟得去邊
有時中學畢左業都會同一兩個fd嘈
真係反左面咪當少個朋友
熟既通常都唔會太介意邊個就邊個掛(通常我係就人果個頭幾次有d唔gur後尾都算)
可能太耐冇出黎關係冇以前咁好?
你個最fd既fd咁樣杯尻你建議你當番佢普通fd算

地方遠。會有難約埋羅。。你估一兩個人咩,而家甘多個,有點難

雪米米米 發表於 17-3-14 04:46 PM
地方遠。會有難約埋羅。。你估一兩個人咩,而家甘多個,有點難

係,問題係

我根本就5知發起人E+住邊

我知哂一定會搵個中間位

因為以前佢地個個都係去荃灣玩同食

_呀K~ 發表於 17-3-13 11:34 PM
熟唔熟先 全部都好熟?

熟唔熟先 全部都好熟?
有時中學畢左業都會同一兩個fd嘈
真係反左面咪當少個朋友
熟既通常都唔會太介意邊個就邊個掛(通常我係就人果個頭幾次有d唔gur後尾都算)
可能太耐冇出黎關係冇以前咁好?
你個最fd既fd咁樣杯尻你建議你當番佢普通fd算

有1兩個5太熟,其他都算幾熟既[以前],1個e+都好熟

今日都有同佢講番野笑下打下lol咁,但其實我都仲有少少嬲

其實佢真係講笑,但呢個笑講係我身上或者佢身上都5會有人笑得出,反而仲會好嬲果隻

~Dream~ 發表於 17-3-14 09:58 PM
熟唔熟先 全部都好熟?

仲會一齊打機 我諗你過一排會下左啖氣
你地遲d應該都冇左件事

_呀K~ 發表於 17-3-15 12:17 AM
仲會一齊打機 我諗你過一排會下左啖氣
你地遲d應該都冇左件事

琴日都下左7成架啦

算啦,呢啲朋友有冇都冇所謂

只要諗下佢地第時會冇曬朋友,自然就會開心

太多字 唔想睇..

我覺得你個GROUP D朋友少一個都唔可惜
你今次約食飯搞到甘
下次又唔知班朋友會點講
次次都係甘,忍得幾多次?

我都有呢d濕鳩朋友
佢話去邊到食都冇所謂佢話是但
之後佢我叫去a地方食
條撚樣又話你地去啦佢唔去

表面上話冇所謂, 實際上唔會接受人地

回覆 HeyHeiJar 的帖子

其實係佢自己怕麻煩唔想諗 XD

黑暗魔王ICT 發表於 17-3-25 05:54 PM

其實係佢自己怕麻煩唔想諗 XD

代共狗咁扮民主

最後都係林鄭777
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:52 PM , Processed in 0.039302 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存