2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 【Act 6.2.0 眾神與英雄】#任務流程【失蹤的偵察兵】Lv ...
go

[歷險心得] 【Act 6.2.0 眾神與英雄】#任務流程【失蹤的偵察兵】Lv95+

【失蹤的偵察兵】 等級需求: Lv95+

於 [希魯安] 與 [十字軍 格雷厄姆] 對話

於 [希魯安] 與 [菲利斯 十字軍 隊長] 對話 (士兵部隊前)

於 [希魯安] 與 [飛船船長] 對話

收集並向 [飛船船長] 交付
於 「海魯丹」、「神秘天堂」區域
[浮遊的石] *5
[世界樹的葉] *3

「蠻荒之地」區域
[冷卻液] *10
[冰霜水晶] *30

與 [飛船船長] 對話

乘上飛船

與 [飛船船長] 對話

從 [安雪路安的意念 區域1] 移動

從 [安雪路安的意念 區域4] 移動

從 [安雪路安的意念 區域2] 移動

擊殺[被洗腦的十字軍]*10

從 [安雪路安的意念 區域4] 與 [受傷的十字軍] 對話

●分支點開啟
A. 替他把傷勢治療一下
B. 如果是傷口感染,可能需要花上一整天。盡快把他帶回鎮上吧。

● 以下為分支點B ●
與 [受傷的十字軍] 對話

於 [希魯安] 與 [菲利斯 十字軍 隊長] 對話 (士兵部隊前)

擊殺 [未知的幽靈劍士、未知的幽靈咒術師、未知的幽靈弓手、[佩拉諾的幽靈咒術師]取得
[祈禱]* 10
[念珠]* 10

於 [希魯安] 與 [菲利斯 十字軍 隊長] 對話

擊殺
[未知的幽靈劍士]*3
[未知的幽靈咒術師*3]
[未知的幽靈弓手*3]

取得
[佩拉諾的能量]*1 與 [克爾曼西娜] 對話 (迷失的 神秘天堂區域2 - 右方神秘天堂四段傳送上點

[克爾曼西娜] 對話

在 [安雪路安的意念 區域3] 從 [菲利斯 配給 牧師] 購買 [閃亮的探測手杖]

從 [安雪路安的意念 區域4] 移動並使用 [閃亮的探測手杖]

從 [安雪路安的意念 區域4] 移動並使用 [閃亮的探測手杖]

[克爾曼西娜] 對話

[克爾曼西娜] 對話

[克爾曼西娜] 對話

[克爾曼西娜] 對話

[克爾曼西娜] 傳遞
[紅龍之心]*5
[天使翅膀]*99
[渾沌之魂]*4
[夏納爾魔力精華]*6
[渾沌之爪]*6

[克爾曼西娜] 傳遞
[天然魔法試紙]*5

[克爾曼西娜] 傳遞
[渾沌之魂]*1

擊殺
[不完全的佩拉諾]*1

[克爾曼西娜] 對話

Act 7.1 待續..

打AW怪            

同問 石 葉 冷卻邊差度出
清到最後個地圖都未見到
另外問埋邊個npc合精
aw村地圖唔見

謝絕柒頭 發表於 17-5-31 06:37 PM
打AW怪

邊啲怪?
要番去6.1?

打佐一陣6.2都冇出

6.1先有AW 怪呢兩樣
[浮遊的石]
[世界樹的葉]
另外兩個同問

我諗唔係6.2地區
因為佢需要材料整飛船
未要你過去6.2

6.1 天堂同海魯 會出  跌機率太少

忘戀  兩樣都有  發表於 17-5-31 09:24 PM
小佐賀  冷卻液 目前 蠻荒之地 有  發表於 17-5-31 09:10 PM
忘戀  雪地?  發表於 17-5-31 09:00 PM

30AW 打1怪=0.01%

十週年勳章(賀詞)

大廢青比卡 發表於 17-6-1 11:03 AM
30AW 打1怪=0.01%

我都想問
佢宜家d經唔跟韓服
打6.1怪同6.2有咩分別?
到4xlv 打1hr會唔會1%經都無
跟d唔跟d

以下為分支點A ●
將[希魯安的泉水]傳達給[受傷的十字軍] 1/1

於 [希魯安] 與 [受傷的十字軍] 對話
把10個[被撕開的日誌]和[血腥的最後意志]傳達給[菲利斯 十字軍 隊長]

力戰一小時
[被撕開的日誌] 14/10
[血腥的最後意志] 1/10
嗯  這機率
如果唔係出左一塊 我會以為跟本冇呢樣野出

又可以繼續卡任

willdiey  全部新怪都會出  發表於 17-6-21 09:14 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
ken321471 + 1 打咩怪出嫁??

總評分:  Good + 1   查看全部評分

willdiey 發表於 17-6-1 02:58 PM
以下為分支點A ●

個冰霜水晶我打佐接近4個鐘先28/30

考驗耐力極限

絕望暴走中

willdiey 發表於 17-6-1 02:58 PM
以下為分支點A ●

終於係第34本被撕開的日誌既時候齊左血腥的最後意志

於 [希魯安] 與 [鍊金術士菲利斯] 對話

把[一般皮革]  [純淨的粉]  [絲綢] [夏納爾魔力精華] [渾沌之爪] 各1個傳達 給 [鍊金術士菲利斯]

於 [希魯安] 與 [菲利斯 十字軍 隊長] 對話(係要講兩次既)

擊殺[發瘋的十字軍] 與[被洗腦的十字軍] 10隻

於 [迷失的海魯丹區域] 與 [埃爾丁] 對話  (迷2 近4段既入口)
((((( 要去菲莉斯配給牧師買 [閃亮的探測手杖] 之後3次區域2都要探 )))))
往 [安雪路安的意念 區域2] 移動
於[冰封雪堡]與[大魔法師佩爾羅] 對話

將十個[聖血] , 十個[闇黑能量石頭] , 十個[純潔秘銀] , 十個[亞德曼金屬]  , 一個[厄特爾] 傳達給 [大魔法師佩爾羅]

將一個[紅龍之心]  , 五個[紅龍之血] , 十個[無辜的靈魂] , 三個[未知的聖物] 傳達給 [大魔法師佩爾羅]

獵殺一隻 [不完全的佩拉諾]

好似係8轉團之後既新團?   即係又要卡

忘戀  克爾曼西娜想做新惡魔之王,建立和平海魯丹,要收集物資整野  發表於 17-6-2 06:12 PM
willdiey  你果個要多咁多既 雖然個倉好似仲夠  發表於 17-6-2 12:55 PM
忘戀  卡任了,渾沌之魂吾夠 orz  發表於 17-6-1 09:52 PM

willdiey 發表於 17-6-1 05:58 PM
終於係第34本被撕開的日誌既時候齊左血腥的最後意志
_________________________________________________ ...

分支a係講咩

willdiey  直接SKIP左冇睇haha  發表於 17-6-1 06:38 PM

分支B比完5樣野之後︰

把5個 [天然魔法試紙] 傳達給 [克爾曼西娜]
把1個 [渾沌之魂] 傳達給 [克爾曼西娜]
獵殺1隻 [不完全的佩拉諾]

忘戀  要咁多渾沌魂...  發表於 17-6-3 02:44 PM

完成所有更新

個人認為主線仍未結束

冒險者將吸收佩拉諾能量交比克爾曼西娜

克爾曼西娜最終欺騙了冒險者

冇送比冒險者一個強大的同伴

成為新惡魔之王  然後離開了

冒險者:克爾曼西娜...最終....和

END OF ACT 6.2.0

謎樣旅行者下落不明

冒險者將吸收佩拉諾能量交比克爾曼西娜

同時成為共犯

冒險者唔會就咁就放佢走掛

睇落去應該未完

不負責任推測

克爾曼西娜...最終....和

佩拉諾的能量混合/離開了
已有 1 人評分Good 收起 理由
willdiey + 3 辛苦了

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

所以完晒任之後有冇格雷厄姆嘅換裝?

忘戀 發表於 17-6-10 06:15 PM
完成所有更新

個人認為主線仍未結束

你點完新團?

十週年勳章(賀詞)

回覆 忘戀 的帖子

感覺分支 A 講嘅比較切合主故事路線噃。

-- 將[希魯安的泉水]傳達給[受傷的十字軍] 1/1
急救完都係話要帶返村

-- 於 [希魯安] 與 [菲利斯 十字軍 隊長] 對話
-- 於 [希魯安] 與 [受傷的十字軍] 對話
唔記得個十字軍係咪都係死鬼咗...
之後要去搵日誌睇下發生咗乜事

-- 把10個[被撕開的日誌]和[血腥的最後意志]傳達給[菲利斯 十字軍 隊長]
修復返日誌,得知係未知嘅生物唔知注入咗啲乜,搞到十字軍癲晒。

-- 擊殺[發瘋的十字軍] 與[被洗腦的十字軍] 10隻
話十字軍有強勁嘅意志,喺死之前可以問到啲嘢。
然後拎到臨死嘅十字軍畀嘅一粒有光暗力量嘅水晶

-- 於 [迷失的海魯丹區域] 與 [埃爾丁] 對話
話粒水晶好神奇,同埋好似係話安雪路安原來未死,同埋講「安雪路安的意念」係天使同惡魔都唔去得嘅地方

-- 買 [閃亮的探測手杖] 往 [安雪路安的意念 區域2] 移動
睇到地球嘅記憶,見到有個人從天而降,一分為二,安雪路安被打敗,佩拉諾話佢要去支配世界之類。
但佢哋本身係一體,所以可以控制對方嘅力量之類,之後安雪路安封印咗佢

-- 於[冰封雪堡]與[大魔法師佩爾羅] 對話
安雪路安將自己同佩拉諾封印咗喺彼托頓德拉嘅時空裂縫,但係封印得唔穩定。
佩拉諾慢慢改變同吸收安雪路安嘅力量,製造混沌保護自己等變成完全體,詛咒霜雪冰冠引起天惡戰爭,從中吸收所產生嘅黑暗力量。
然後第一個青魔出現咗(唔記得係要為安雪路安做乜...)。但青魔去到冰島只係一直觀察情況。

-- 將十個[聖血] , 十個[闇黑能量石頭] , 十個[純潔秘銀] , 十個[亞德曼金屬]  , 一個[厄特爾] 傳達給 [大魔法師佩爾羅]
見到史域多嘅族長嘅靈魂(?),話係安雪路安搵咗佢做隨從,同話埋冒險家繼承咗安雪路安嘅意志。
然後指示話打完混沌,入去時空裂縫,再用阿卡西記錄就可以搵佩拉諾。

細節唔記得好清。

忘戀 發表於 17-5-31 06:14 PM
【失蹤的偵察兵】 等級需求: Lv95+

我想問係唔係 打完新團 同NPC講野 25LV以上先有AW經?

忘戀  韓服版任務先有AW經  發表於 17-7-21 12:33 AM

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 07:27 AM , Processed in 0.041472 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存