2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 ...
樓主: blackdeath
go

[疑難雜症] 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 [複製鏈接]

herbert99 發表於 17-6-20 05:19 PM
咁係唔係應該係你地既問題呢?

點解玩家自行交易的定價比官方定價低

或者你唔係好明自由市場。
只有「壟斷」既世界先有可能控制到市場定價。

官方是無限量供應的,所以官方定價30點的時候。
玩家之間的交易,就一會定於30點以下,才有可能成功交易。
而並非你所說的「官方定價太高」

除非官方「禁止」防爆交易,否則玩家定價永遠都會比「官方定價」為低,
這就是自由市場

回到主題,玩家反映希望把「大福神的覺醒」放於商城直接發售。
小雲會好好研究一下,但商品上架也需要原廠確認,因此會花上一些時間。

十週年勳章(賀詞)

根本由繼承裝整上去係隨機稀,又無晒強化等級
淨係可以用新符沖,D符又淨係可以抽點箱到獲得
就係想搶錢
9596裝合上去又唔係勁好多,但基本上成件裝係要由頭整過晒
仲要肝新lv先用到,唔出雙經直頭無人願意升咁濟
付出同收成係唔符合比例
呢d野係咪全部原廠設計?
你唔覺得新章出得好失敗嫁咩

blackdeath  唔係錯,但一定唔會係岩,由新章出左咁耐,有幾多人繼承左9596裝既數據你自己一定睇到  發表於 17-6-20 06:10 PM
官方小雲  但作為代理商,都必須要專重原廠的設定,因為所有事情都有好有唔好,小雲亦不敢一口咬定這樣做是錯的。  發表於 17-6-20 05:55 PM
官方小雲  當然全部都係原廠設計…小雲並不覺得,這樣的改版對收入有什麼幫助…只係會令玩家反感。  發表於 17-6-20 05:51 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
herbert99 + 3 惡意灌水

總評分:  Good + 3   查看全部評分

打新怪d經又係原廠調低左呀????????

ken321471  下- - 得韓國係? 我見歐美服 果d一個鐘既aw 經多過呢到好多wo 人地8轉係可以輕鬆單清aw成堆怪wo  發表於 17-6-24 09:53 PM
sellingdom  但係冇理由新地圖仲少經過舊地圖掛=.=  發表於 17-6-23 02:54 PM
官方小雲  唔係小雲講乜就乜,這是事實。韓版就係韓版…  發表於 17-6-20 06:02 PM

blackdeath 發表於 17-6-20 05:39 PM
根本由繼承裝整上去係隨機稀,又無晒強化等級
淨係可以用新符沖,D符又淨係可以抽點箱到獲得
就係想搶錢

系牙系牙
舊果d
由9596合上去=消自己錢    玩幾set防最後可能先換番高小小攻
唔繼承? 仲癲  天ser我唔知啦  海ser一粒覺醒大福最平15防
沖3下 都唔知玩幾撚多錢先沖倒傳
沖到傳仲要未必有用wo
乜野增加玩家互動呀,而家係增加你地收入呀ON9
依家買個點箱抽完同人交易都當做互動呀? 我寧願唔要互動啦
都唔撚討論6.2最新出唔出倒果d不可能的裝
升lv??
你老母臭系30升31 清得快撚到火箭咁都係最盡得15%一個鍾
都未計廢小小果d
我都唔敢想像 去到40lv開始會唔會一個鍾得1%?
唔指意好似韓國特別版咁多經
起碼都合理小小呀

十週年勳章(賀詞)

順便追埋數

-更多人既組隊系統?(未有回應)
出左就十年,仲係局限3人組隊系統
以前bug遠征團入p場又話唔比,又要封ac乜乜乜
但自己又唔出番個正式既多人組隊
玩家想組隊多2個人都唔得
尤其依家8轉隨機勢力後又用唔到族頻,就算同勢力都用唔到,想點溝通

-吸攻解除變身仲有殘餘攻擊力(未修正)
入超級角鬥場果到無論有咩buff,一入去就無左,點解解除變身仲有攻呢個小問題就修正唔到?
附上影片:(片係舊既,bug依舊存在)

-迷你屋其他季節既主題??(未有回應)
成世人淨係得春天???

-7轉弓p場隱身問題(未修正)
改左台上面用唔到伏擊果種"魔法陣技能"
個圈點住自己個腳下一樣可以放技,隱身先落台
點解改完人又唔改同伴技呢,用青/紅兵衛隱完落台打咪又係一樣效果
整完台上出唔到"魔法陣技",成個改動想問有咩用

blackdeath 發表於 17-6-20 06:09 PM
順便追埋數

-更多人既組隊系統?(未有回應)

除左昆倒錢果D  有邊一樣係回應倒呀

感謝  blackdeath  的反映
‧已知問題:裝備戀人後,會導致無法衝AW裝稀有度(道具不會消失,也不會有任何影響)

-更多人既組隊系統?
更新內容由原廠決定

-吸攻解除變身仲有殘餘攻擊力
之前回覆過幾次,原廠表示這是正常設定,不會有任何調整,韓國也有相同的設定。

-迷你屋其他季節既主題??
更新內容由原廠決定

-7轉弓p場隱身問題
可否詳情描述/拍片以便理解情況

blackdeath  pm左,睇完唔明再講  發表於 17-6-20 07:47 PM

官方小雲 發表於 17-6-20 06:18 PM
‧已知問題:裝備戀人後,會導致無法衝AW裝稀有度(道具不會消失,也不會有任何影 ...

正常設定
你地不如即刻整套傳9596  
唔開無敵同我地玩一日P場唔上台
睇下你仲會唔會覺得係正常設定
我秒到你上月球都得

十週年勳章(賀詞)

官方小雲 發表於 17-6-20 06:18 PM
‧已知問題:裝備戀人後,會導致無法衝AW裝稀有度(道具不會消失,也不會有任何影 ...

7轉片我夜D再拍,唔得閒住
吸攻係正常設定,我一定係唔正常玩緊果個
講緊全ser最坦既人,吸攻加幾招buff
一下就死左,咁都叫正常,你幫我同原廠講屌你老母就得
仲有果幾隻on99既同伴技能,無論點勁基本上都係幾下死
果班廢柴自己無玩過係到講正常設定..?

willdiey 發表於 17-6-20 06:21 PM
正常設定
你地不如即刻整套傳9596  
唔開無敵同我地玩一日P場唔上台

韓國原廠話係正常設定
就算我即刻改埋無限血比你秒左
小雲都改變唔到…只係可以繼續反映問題比原廠…

小雲就係咁廢...
題外話:
原廠同代理商之間緊係講錢…唔講錢,邊個會幫我地整更新/改版…
我同你唔講錢,叫你寫隻GAME比我賺錢,你都唔會肯做啦…

總之都係個句,有問題有意見我一定會反映比原廠,
小雲不嬲都係有個句講個句,做到我一定做。
做唔到,你入P場秒我都無用。

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

咁調整又唔會減少收入,調返適合港版既難度有人玩就自然買點
整到咁西,又唔係要整新野,調整下少少野佢都要講錢?

官方小雲  如果唔係講錢…就唔會海外版同韓國版唔同啦…你估小雲真係咁得閒逐樣逐樣去改難港版咩…玩家難玩對我根本無好處…  發表於 17-6-21 10:11 AM

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

咁我又真係唔係好明喇,6.1 同 6.2 整到咁嘅死樣,最壞嘅情況就係隻 game 冇人玩。
冇人玩,GC 唔賺錢,一定執咗隻 game 唔再課金畀 Entwell 做代理,到頭來 Entwell 冇着數㗎喎。
咁 Entwell 搞到咁樣樣做乜春?
挑戰緊玩家底線?定挑戰緊代理商底線?
定 Entwell 話根本得港版喺度嘈?

題外話,而家個爛 server 卡喺登入卡足幾分鐘到幾十分鐘,到底係咪真係搞緊?

另外有啲問題已經好耐
雖然同上面比係微不足道
Act6.1同埋之後新出既地圖背景音樂細聲到冇人有
開佐聲都好似冇開咁
較大聲啲個陣  之後番去舊地圖又鬼咁大聲
出6.1個陣有同小雲講過
當時係話已經回報佐比原廠
但原廠咁耐都冇回音

希魯安個地圖異常放大
NPC、地圖傳送點同地圖位置不符
6.1個陣已經係咁

同埋8,9轉寶石
不如出個日任  做完每日1粒
6,7轉已經一直都每日1粒

Aw經太少
6.2出咁耐有幾多人打過怪
原廠set到咁低
唔洗幾耐就

心願與你  或者你可以試下土炮地將啲 BGM 檔調大聲佢  發表於 17-6-21 07:45 AM

官方小雲 發表於 17-6-20 06:33 PM
韓國原廠話係正常設定
就算我即刻改埋無限血比你秒左
小雲都改變唔到…只係可以繼續反映問題比原廠…

正常設定唔代表係合理設定,人地個腦坐住係屎忽度我地都束手無策
唔知呢D意見又算唔算係意見?之前我直接扔係GC個度無乜反應
不如直接交出黎比人討論下?
以下為大概內容(修正版)

夢之現況慘不忍睹,因此我提交幾個意見希望可以改善
1.改善商城現有運作模式
1a.將之前只可以抽既舊同伴卡/舊寵物/舊同伴/舊坐騎直接發售(已經失去市場吸引力個種)
1b.推出限時一周+限量+限制購買次數+不可交易既特殊物體既售賣活動(可以以網上商城既方式發售)
......例如係只升不跌既活動寵物訓練員.同伴技能重置S卡I+II既組合包,百變特殊卡盒,
女神+寵經+靈石祝福石(增加S卡經50%個粒)等等
同時亦可以配合商城內售賣既時裝/友翼/全頻/固泡(可以交易)
或者防爆+大福,高S或低S+天毛滿月+S卡石<S卡石可以自選2345轉/6789轉黎抽(不可交易)
等等常用點品以「一套既梱綁促銷」「組合包」既方式上架(限制購買數量,最多一兩個)
1c.從此之後商城既抽獎箱只係會放新時裝/S卡翅膀/新坐騎/新同伴/新寵物
唔會再擺咁多狗屎垃圾(例如寵經啊,寵經啊,寵經啊)
變相會追加上平時商城內售賣既同類既物品(新箱價錢當然會調整)
例.1(如果係抽沖AW既護符就會擺小福神啊,解固,防爆,甚至係1組吉溫之石)
例.2(坐騎同新翼我覺得可以合埋一齊黎搞,畢竟翼同坐騎既相關道具真係少,最多咪擺SET電池落去比你抽?)
例.3(時裝既話可以考慮增加多一兩件商城賣緊既永久時裝)
(同埋絕版後暫時仲未再推出既時裝30日<例如咩胡桃夾子,夏季泳衣,黑/白魔導師,黑獅等等)
同時在推出第一周既時候會有連買十個既9折優惠
2.同韓服原廠交流改善現有既AW等級提升模式
畢竟你就算再吸引但無人肯升都係無用
2a.推出專門for提升AW等級用既經驗加乘道具
2b.推出更加容易提升AW等級既地圖(類似係死亡之地既存在,難度和死亡之地一樣)
2c.係推出2a+2b既一定時間之後,根據玩家擁有既裝備數量定期以「限時限量限買」模式
推出可以抽取擺「佩拉諾的詛咒護符或大福神的覺醒」既道具箱子
(機率必需要易中,難中永遠吸引唔到人,反正你沖裝機率點都係悲劇)
2d.AW版本既冒險家特訓團(呢樣唔洗解釋啦掛?)
3.回收番市面上流通既防爆護符,將市場佔有率收回到官方手上
3a.推出強化機率翻倍活動
3b.推出提升強化機率既高級防爆護符/高級防爆護符(AW裝備專用),沖淡防爆對市場既影響
3c.推出可以提高手套/腳部抗性合成機率既護符
3d.流出既game錢亦可以透過調整以上使用新道具時既金額方式回收
(例如係直接提升到一百五十萬至三百萬不等)
或者係推出官方活動由GM係商街定期開店限時限量售賣天使翅膀/滿月水晶/吉溫之石/7~9lv賽隆/強力全體回復藥藥等方式(價錢可以根據當時平均市價一半調整)

可能係異想天開又可能係on撚9既諗法,反正都係得個講字我覺得再on9些少又有咩所謂
玩既人多番些少,賺既錢多番些少「我單方面唔覺得有D咩壞處」

zpxocivuby  同意,商城唔改革,真係好難玩落去  發表於 17-6-22 07:13 PM

官方小雲 發表於 17-6-20 05:07 PM
我只係可以講
八轉初期調整的時候,的而且確官方所知道的調整內容並不多,原廠也沒意思要告知我們。

講番正題

《夢之歷險》將於2015-09-22 (二) 10:00 - 14:00
八轉既公告係15年

同你講緊14年岩岩出渾沌個陣既事
http://www.2000fun.com/thread-5518975-1-1.html
http://www.2000fun.com/thread-5522218-1-1.html
過左成年幾都黎你先同我出得一千零一個公告有乜用?
得,你話初期調整原廠唔話你知
我加陣搬番15年出黎,唔知五月既你收唔收貨?
http://www.2000fun.com/thread-5570826-1-1.html(圖就死哂,不過想要既我仲有副本/backup)

關於這個情況已經討論過很多次了~_~..
小雲也反映很多次了,
進入人數是設定在每邊250沒錯,
但實際成功進場的人數卻少於250…

「但往後的八轉以及九轉調整及更新,小雲也會有公佈內容」
小雲既公告就如同李嚴的醬汁一樣,不存在的
有問題唔好話通知,連知會一聲都慳番,咁呢D責任唔係官方度唔通係我地玩家度?

十週年勳章(賀詞)

回覆 忘戀 的帖子

強烈要求打蠻荒之地啲怪都會出 8 、9 轉石。
打一打一般每日都會有一粒。

又或者有冇可能喺 NPC 度加個寶石合成,例如將 2 粒遠古寶石合做 1 粒英雄寶石咁?

除左上面既問題 我對E隻GAME 都有D意見
其實我明小雲都有困難 但有D問題/意見都唔可以忽視
希望反映比回廠 佢地真係會聽啦
1. 6.2 AW經太少.. 出雙經跟本治標唔治本 除非你星期一至日都有雙經囉 (上面都有人反映)
2. 組隊BUG (打團無啦啦組左人 又控唔到同伴/寵)
3. S52出王既時候 就係SER1 卡SER既時候 呢個問題都幾擾民
卡SER即係無法進入伺服器 一直卡住係登入畫面 (有時會卡45分鐘~60分鐘不等)
4. SER5 幾時先會有返
5. 希望出個無安全區既PVP場(?) 雖然都係原廠話事

原廠回覆
1. 刪除無限競技場的安全區
>這是一個免費的休閒PVP區。玩家需要一些空間來準備PVP和休息,那就是安全區。因此無論任何情況都不能刪除
( 小雲:也就是安全區所衍生的爭執,請玩家自行解決。 )

2. 增加渾沌上限人數
>渾沌遠征團最終版本的人數上限為各200(總數400)。這是經過多國的研究和討論後所決定的人數,也是為了平衡玩家與BOSS的能力,因此很難增加。

3. AW裝備強化
>這並不是BUG,但為了讓玩家更清晰,當玩家裝備了護身符等物品衝裝備時,會有新加的訊息顯示。(會於下個版本增加)

4. 希魯安地圖與實際地圖不乎
>希魯安是一個設計特別的地圖,礙於技術上的問題,難以調整。

5. AW經驗值太少
>代理商可以申請舉辦活動以滿足玩家所需。

6. 幾時有返SER 5
>現階段不建議開放

(小雲按:我都知大家會覺得答左等如無答…不過…)

blackdeath  無限屈隱*  發表於 17-6-24 01:26 PM
blackdeath  咁佢意思係咪7轉弓無限個問題都唔會再修正?  發表於 17-6-24 01:25 PM
blackdeath + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

咁喺蠻荒之地補回 8、9 轉石嘅掉落,同埋喺 NPC 增加用「遠古寶石」合成「英雄寶石」,唔知有冇向埋原廠建議?

卡 server 超嚴重嘅問題,好似未見 GC 或者你有任何回應?

另外 GC 官網問題查詢 #104272 同 #104277,關於同伴「珍妮花」嘅 bug 又係一啲進展都冇咁。
ming852 一句「親愛的玩家,你好  我們會交由開發商跟進  謝謝」就冇晒下文。

5. AW經驗值太少
>代理商可以申請舉辦活動以滿足玩家所需。

咁即係啲經驗值確定唔會改㗎啦?

知道小雲做左野
然後個結論全部都係
你自己搞掂啦關我撚事咩
blackdeath + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 03:19 PM , Processed in 0.066324 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存