2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 應警方呼籲而作出的一則澄清 [如有犯規請版大留情] ...
go

[消息情報] 應警方呼籲而作出的一則澄清 [如有犯規請版大留情] [複製鏈接]

本人為2000FUN ˇ為妳喝采` 用戶使用者.
本人的電話號碼為+852 5422 7879
I'm +LonG.
所使用的銀行帳戶暫時亦只有恆生銀行.
帳戶就不公開了 避免有心人作怪
更不會使用什麼微信交易/支付寶收錢等等
聯絡本人唯有親自致電或使用WHATSAPP
而為避免有更多之受害者 本人暫時對於[夢之歷險]亦不會有任何放售行為.
本人於遊戲之交易人仔亦只有蟬仔

請認明係樹蔭下果一隻蟬

事情是咁的 由2017年3月開始 陸續「有人」利用我於2000FUN交易區的帖子去騙其他人
接近半年以來足足有6-7單 而且每次都是使用銀行帳戶收款。
詳情CID正在調查不方便透露。

以下為一些有關之交易帖

一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一

一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一

內容清楚顯示本人亦有留下電話號碼及有關過數銀行之內容

#

致「有心人」

我唔清楚你同我係唔係認識 亦唔知你係有心做我 連續幾單野都係用我個名去呃人
定係咁岩我賣緊D野夠吸引 方便你去呃人
我都唔知你做做埋埋幾單都用一個銀行帳戶收款係咩概念...
不過想同番你講 你好似搵錯對象...
我+LONG不惹事但從來亦不怕事 對於皇氣亦無咩特別好驚..
反而十分支持玩家受騙一定要有所行動
詳情:報警要趁早:) http://2000fun.com/thread-5442490-1-1.html
對於警民合作亦是十分樂意 未來幾日 本人就會前往警署向有關人士錄取口供
聽講由於呢個案件已經唔少人受害 有關事件已合併處理
其中一個報案編號為 XX170253XX (?)唔知出唔出得街喎...

致 受害者

少不免都要鬧番你一句ON9仔....
我D POST大部份都有留聯絡方法。。。
亦從來都無講過我會用中國銀行....
亦從來無話過我會用微信去商談
亦從來唔介意開帳號俾買家確認 先睇貨版 要圖片等
從來都唔會拒人於千里之外

真係唔知你地個腦係咩構成
先至會俾人呃到仲要係連續咁多單...

而且 受騙後無諗過去聯絡我 了解下發生緊D咩事..
真係好誇張 3月開始既事 到依家8月11日我先知..
乜你地真係無諗過試下聯絡我 了解下咩事架咩?....

原諒我對你地既二次傷害 因為我真係忍唔住鬧你地係ON9仔....

當然啦 唔排除你地夾份做我既可能性啦 都唔係第一次聽...
我會盡力去做到我能夠做到既野..
如果你係受害人 你應該係要多謝我..
# 好似係

係咁多先 最新消息 隨時跟進 
為你跑在最前線既  ˇ為妳喝采` 上
已有 3 人評分Good 收起 理由
卍肥白卍 + 3 UccU
傻小孩(化身) + 3 UCCU
kenyeung525 + 3 uccu

總評分:  Good + 9   查看全部評分

補圖 #1

小心有人利用你既銀行戶口呃人入數
支持打擊昆狗

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

ˇ為妳喝采` 發表於 17-8-11 01:33 AM
I'm +LonG.

盡快前往就近警處報案 張貼出有關報案資料 報案編號係可以貼出黎

提示你一下 小心個人資料唔好貼出黎俾有心利用 !

☆魔鬼皇☆ 發表於 17-8-12 10:46 PM
盡快前往就近警處報案 張貼出有關報案資料 報案編號係可以貼出黎

提示你一下 小心個人資料唔好貼出黎俾 ...

# MK17025327 已列為行騙案 通緝一名在逃女子

騙徒使用既都係同一種手法 而且都係同一個銀行帳戶收款
騙徒會扮做2KF用戶賣家 去聯絡買家之後就繼續呃呃哄哄。。

今日冒險進入旺角警署
留底左一份口供 寫到啊警察姐姐嗌救命...
同時獲得左小小既資料希望有幫助玩家識辨

暫時幾單已知既案件已經合併處理
收款銀行為中國銀行
收款戶口 # 012 699 1 0115 XX X
收款人姓名: 江X紅

如果有不明來歷既人同你地話要賣乜賣物..
希望大家都多加注意 唔好求奇就上當
特別係一D突然又WECHAT又支付寶果D...
同埋都留意番上面個戶口啦 如果有人叫你再入錢落呢個戶口真係唔好制
我眼見份FILE已經成尺厚

拜託下大家唔好再加重我地警察姐姐既工作量

+LONG.

回覆 ˇ為妳喝采` 的帖子

做得好阿加長 好叻仔   

玩過星曲WEB

這文章對我很有用

回覆 ˇ為妳喝采` 的帖子

江尚紅○__○v....(大誤

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

ˇ為妳喝采` 發表於 17-8-11 01:33 AM
I'm +LonG.

# MK17025327 已列為行騙案 通緝一名在逃女子

警察姐姐嗌救命...

江X紅

睇黎你今年桃花運鳥

Btw就黎成半年
點解警察依家先搵你
而且我可以同你講
比人呃果班人多數岩岩出黎網上交易
未見過世面果d

支持打擊昆狗
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 03:20 AM , Processed in 0.077052 second(s), 25 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存