2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 幾年沒上2KF~想回味一下遊戲沒想到如此可愛~ ...
go

[閒聊討論] 幾年沒上2KF~想回味一下遊戲沒想到如此可愛~

諗住回味一下古龍Online依隻陪伴著我童年的遊戲..沒想到時間好像改變了一切 現在已感到十分陌生

2017年進去遊戲 所有熱鬧的城市都沒有人 , 連找人聊天問下問題都沒有

在我打算離開之際終於給我見到一個路人玩家 , 結果我去請教他一些關於遊戲的問題 他跟我有一個有趣回答~

A=我 B=他

A:請問如果我重玩 應該買什麼新手包?大約能升到多少級??

B: 放棄吧~唔好玩 你諗都唔洗諗 你唔會夠我地玩 就算你去買20個15週年紀念包都未必夠我地玩~

A:其實我只係想回味一下遊戲~而不是要去搶排名追等級

B:你唔係追LV,咁你玩咩??? 交都唔夠打 你點玩-.-?

A:我諗住升下等級同練下狗仔~打下怪XD

B: 你係咪記錯之前玩既第二隻GAME?咁你加油升狗 反正你都唔會夠我地玩~

------ENG-----

可能有人會覺得其實呢個區可能會有好多心得文點解我唔自己去睇晒佢,因為我覺得親身入去先知遊戲實際情況

我都不知道會有如此的經歷,這個人的回答真的令我每一次想起都感覺好笑XD

因為佢好似搞唔清重點在哪里,比你講到咁樣我相信就算有新玩家加入都感覺無興趣,,我真係想講以前我10幾歲

到依家20幾歲人,中間大大小小遊戲全部都係課金GAME,基本上亦課到全服第一,對手無變寂寞之後又轉下一個遊戲

你話買20個唔夠?40個?一百個?1個AC唔夠打 收十個?請埋人返黎同你玩PK?衝擊下GAMEONE幫助消費?實際

上我亦可以咁樣做,當然我無咁串返佢~同埋我呢份人好奇怪鐘意有

人一齊玩岩玩我先至會咁樣出手,我講呢D唔係想表達什麼,只是看不慣別人狗眼看人低 ~無啦啦車句你買20個包

都唔夠我地玩XD 不過眼看目前的情況 連找個人問一下東西聊天都沒人似的,看來古龍群俠傳大約只能埋藏在童

年的心中,因為他陪著我兒時的長大,亦是之後我玩遊戲無法比較的,沒想到登錄2KF 第一件事就是回來這里打個

心得文 ,字數有點多希望別見怪 , 謝謝群俠傳以前一直的陪著,你會在我心中一直保存下來。

sun_pig 發表於 17-10-26 09:09 AM
諗住回味一下古龍Online依隻陪伴著我童年的遊戲..沒想到時間好像改變了一切 現在已感到十分陌生

2017年進 ...

看到你的对话,你在s6出现的吗?
如果是在s6的话,我想我知道是谁了。哈哈哈。
不过现在基本都是在挂机当中,不然就是被人封榜了。大家都没事做。

steven2886 發表於 17-10-26 10:04 AM
看到你的对话,你在s6出现的吗?
如果是在s6的话,我想我知道是谁了。哈哈哈。
不过现在基本都是在挂机当 ...

不是s6 , 我只感覺哪個人滿好笑~

sun_pig 發表於 17-10-26 10:24 AM
不是s6 , 我只感覺哪個人滿好笑~

哈哈哈。我以为是在s6的。
游戏总会有各样的玩家出现的。

sun_pig 發表於 17-10-26 09:09 AM

2017年進 ...

完全明白你既心情..我岩岩玩番.呢幾日入去問人.基至密一D岩岩行過既人..全部都唔覆好似當睇唔到咁.但係佢個人係郁緊.或者係閒頻同人講緊野..我覺得玩番真係玩果種回憶.但係真係有D失望

『Ming』 發表於 17-10-26 06:42 PM
完全明白你既心情..我岩岩玩番.呢幾日入去問人.基至密一D岩岩行過既人..全部都唔覆好似當睇唔到咁.但係佢 ...

你在哪裡一個服的?

『Ming』 發表於 17-10-26 06:42 PM
完全明白你既心情..我岩岩玩番.呢幾日入去問人.基至密一D岩岩行過既人..全部都唔覆好似當睇唔到咁.但係佢 ...

可能日日都單機掛機,玩到變左自閉唔出奇~

咁樣打機都幾可憐XD , 不過佢講得岩 要放棄

就由佢地班人自己慢慢沉醉在這個等死的遊戲

所以我先入GAME 睇實際情況最好~

同埋可能始終玩左好多其他遊戲/大作 岩岩返黎突然佢覺得畫質好差= =

可能以前無咩GAME玩到接受到 XD BUT 依家用緊部機係上個月搵人

砌左成8W幾蚊 我玩時下全部GAME都唔會有LAG.卡 呢隻就會LAG機 有時會停左係度唔行..我都吹漲左HAHA

所以條串咀友講得岩~閃人放棄~XD

steven2886 發表於 17-10-27 12:01 AM
你在哪裡一個服的?

S5 因為一直都玩他 不過感覺好像現在去哪個服玩都差不多吧~

sun_pig 發表於 17-10-27 12:36 PM
S5 因為一直都玩他 不過感覺好像現在去哪個服玩都差不多吧~

基本s1,5,6感覺會比較多人。s6要打架才有人,不然他們不見得一定會出來的。

steven2886 發表於 17-10-27 12:46 PM
基本s1,5,6感覺會比較多人。s6要打架才有人,不然他們不見得一定會出來的。 ...

別說打架了.,SAY 個HELLO 都沒人... 我閃人算了

sun_pig 發表於 17-10-27 12:55 PM
別說打架了.,SAY 個HELLO 都沒人... 我閃人算了

我怎麼沒看到你在s6 say hello的?
要在5.30pm之後say比較好。
我會回复你的

不過現在s6不懂為何進不到了。好可憐。

sun_pig 發表於 17-10-27 12:55 PM

而家大家都大個仔啦,多數都搵緊食,其實你基本旁晚時間到晚上都應該有人,sorry阿Ming,幾日少上2000fun,岩岩先覆你短信。歡迎你過黎服6一起吹水

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

其實真係變左隻單機遊戲…不過當回憶下囉

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 07:44 PM , Processed in 0.036257 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存