2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 開台活動招攬【構思階段】
go

[閒聊討論] 開台活動招攬【構思階段】 [複製鏈接]

由於見到有玩家與小雲的想法不約而同~
所以現階段想構思一下實行方法~
如果有興趣的直播主,歡迎回貼留言,並附上以下資料。
注1:所有牽涉獎勵的內容,都必須公平公正,例如抽獎過程抽獎結果都必須能夠給觀眾重溫,不能事前決定得獎者。
注2:官方不會干擾直播內容,因此直播內容均不代表官方立場。

直播頻道(相關連結):
直播主稱呼:
構思:
實行方法:

例子:
直播頻道(相關連結):https://...
直播主稱呼:小雲
構思:
直播過程中
1. 會挑戰佩拉諾遠征團
2. 公佈從官方渠道所得知的第一手情報/活動
3. 會進行即時問答活動( 問題可能圍繞遊戲/生活時事,最快答中的觀眾可以獲得獎勵)(問題不會牽涉到政治)
4. 其他...

直播頻道(相關連結): https://www.twitch.tv/fatkamgor_2extra
直播主稱呼:我係天空之夢玩家 -m0爺<3` , 大家可以叫我MO狗
構思:我好想同大家分享我既日常,每日既大P,每日一膠,每日望住個MON掛機
直播過程中 :
1. P場大P
2. 教你地係P場做保安
3. P場救救新手大行動,阻止高LV恰新手
4.會挑戰67轉團,鯰魚主宮遠征團,傑克蜘蛛遠征團,水漾冰晶遠征團,阿修羅遠征團,暗黑卡斯特拉遠征團,史域多哈因遠征團
5.我仲會教你地打信長MH,同LOL送頭,然後激嬲所有隊友

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 官方小雲 的帖子

你自己做直播主算啦

直播主稱呼:我係天空之夢玩家–○ˇ○–笨豪  , 大家可以叫我夢之大毒豪
構思:我想分享我每日係夢之歷險過既日子,日日都好冒險好歷險 巧kai心 最重要係每日既1點鍾我都會去即時戰役
直播過程中 :
1. 每次既即時戰役 都有我豪哥為大家送上最精彩既汁天毛,非水,滿月,攻防水既一環
2. 每日一出王當然都有我豪哥為大家送上分名譽 以及屠宰火,水,光,暗王既精彩環節
3. 豪哥我最鍾意就係提升AW等級 我認為呢個任務好有挑戰性 我會用我既強烈攻擊去提升我既弓手和戰士到aw50!
4.打團方面,我會為大家送上我既打團心得,無論係67轉,aw天惡,或是一切簡單既團都可以睇我既直播教室
5.當然亦會有LOL既銀牌教室 豪哥出名係銀牌既尖端玩家 豪哥既成名作係屠殺一切銀牌小屁孩 為港增光!
一切最新資訊一定要跟蹤豪哥我! 

回覆 飛天小狗兒 的帖子

網址呢

回覆 z1z2a1a2 的帖子

屌你 得一粒星點上網站阿柒頭

直播主稱呼:我係天空之夢玩家-Chung2×‵  , 大家可以叫我劇毒聰
構思:我每日24小時留係屋企玩夢之,所以可以長期開台直播,日日用海弓慢慢打AW怪升AW..
實行方法:
直播過程中 :
1. 聰儿我會幫你地打晒P場所有既敵人
2. 每日係S2 1村刷羊團..
3. 每日出王我都會3開去打王 大家一定要黎睇
4.打團呢,我每次都會去R下唔同人既團黎打,去增加我每日既經濟
5.我仲會教你地打LOL玩AD英,然後由開始嘴炮到完場,利申菁英級嘴炮^_^

如果有野想學 其實係夢之搵我-Chung2×‵  ,我成日都會企係1村山露古教授旁邊,聰狗我一定會慢慢教你地 !

直播主稱呼:我係天空之夢玩家ㄌㄘㄊㄜㄎ卜   , 大家可以叫我資訊榮哥
構思:我係夢之歷險已經玩左超過9年 我係老司機榮哥
直播過程中 :
1.我係夢之歷險既老年玩家 我已經背哂所布夢之歷險既物品同任務
2.我每日掛住隻AC係到望住大家既一舉一動 我鍾意睇住大家玩多過自己玩
3.榮哥我既名言係"唔知鍋" "唔識" "5G" "唔制" 所以有咩事都唔好搵榮哥我 可以搵我朋友 世紀大毒豪
4.我最愛打6 7 轉團 我每日可以打10轉! 但係無人比我團我打 唯有跟住細細團啦T.T
5.我會用盡我一切方法教大家用SUP黎雷到隻AD無得吃兵 無得發育 因為呢個係SUP既責任!
最後 榮哥我真係好有心想開台 希望帶給大家夢之歷險最開心既掛機日子
"無聊日子都有意思!"

直播主稱呼:我係天空之夢玩家*魔B爸B*  , 我係人稱小學雞既小學麻B
構思:我係夢之歷險日日渾渾噩噩咁渡過,但我仍然覺得好熱血令我好開心>.<
直播過程中 :
1.雖然我玩夢之歷險時間唔多 但我勝在夠天真 可以令人地鍾意睇我個台 睇我發呆
2.記得有一次我考試唔合格 係夢之歷險令我開心番 我好鍾意玩夢之歷險可以令我變得更弱智更天真^^
3.麻B我好鍾意係P場到比人屠殺 因為我想更多人愛上我 打者愛也 希望更多人可以愛上我
4.我唔鍾意打團因為我懶 我認為打團會令人覺得好累 小朋友既我需要更多既休息同埋HEA!!!!
5.我會用盡我一切方法令大家覺得開心同埋夢之歷險係一個好遊戲

夢之歷險連小朋友都讚好!

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

不如小雲你直播一下同玩家打各種遠征、P 場、雪地、角鬥場、雪地角鬥場(唔記得叫乜)。

DELDELDELDEL

l0vewuing(k)`  好奇睇大部分都係lol 但小雲可考慮一下(訂閱人數完全為推動首要條件)  發表於 18-1-14 05:38 AM
已有 1 人評分Good 收起 理由
l0vewuing(k)` + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回覆 人人愛人人 的帖子

但係平時你拍片會唔會開聲介紹的@@...
睇你的片好似都無乜點開聲

l0vewuing(k)`  其實有玩家都有自己搞活動推動過 如果官方有地方比玩家申請資助等 可能會更多人討論 提高話題熱度  發表於 18-1-14 05:41 AM

官方小雲 發表於 17-12-6 11:40 AM
回覆 人人愛人人 的帖子

但係平時你拍片會唔會開聲介紹的@@...

我lol個d片就係得字幕,因為lol個d題材既片,我覺得字幕配音樂咁樣好睇d,但係我直播都係咁講野嫁

咁嘅垃圾GAME學人開直擂? 搵鬼睇? 唔執笠都算偷笑啦,雖然都近架啦, 有咁垃圾嘅GM

直播主稱呼:我係天空之夢玩家娜美~ 我係全天Ser最正既基佬
構思:我的霸氣樣子會令你更加想看我開台
直播過程中 :
1.我會表現出點樣0%純攻打大P
2.我會開住Cam Show我的樣子給大家最大的歡笑
3.我會開直播俾大家睇入埋234567轉咒0石黑龍翼(有9轉咒0石黑龍了)
4.我會教大家點樣快速完67轉團.狗團.太陽團.GG團
5.我認為做人最緊要有自信.你睇我Icon就知我有幾大自信

小暈你不如自己開台直播啦好嗎

好似官方開台 好D..
Btw, 聖誕會5會有雙經活動

小雲自己開直播仲好啦
上面成班友都係到玩野

我-m0爺<3`一定會系直播積極表演俾大家睇點做好P場保安哩份工 請大家支持我

m0爺 發表於 17-12-9 04:13 PM
我-m0爺

其實夢之係唔係已經忘記左自己個捉寵系統
明明咁多怪可以捉 又驚死比玩家捉 會蝕比玩家

btw, 你好靚仔
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 06:36 PM , Processed in 0.047985 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存