2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 昨日國戰遇上打英文字的香港人...... ...
go

[疑難] 昨日國戰遇上打英文字的香港人......

琴晚自己默默打國戰坐水既時候,有一隊紫國英文名既人一齊坐水。

當中有其中一名不斷係一般頻道收水(汗顏),
依個時候另一個隊友係軍團打「take knight <cry>/30"」(驚),
以正常日本人都唔會打英文,所以我膽粗粗私訊佢地問係咪foreigner,而佢地答我係香港人,然後提醒返佢地。(可以遇到香港人係好感動的,仲要係一隊)(望自己)

雖然唔知你地睇唔睇到,睇到既話可以參考返依個巨集,入返快捷鍵做巨集,就唔洗下下打英文。
http://www.2000fun.com/thread-5411379-1-1.html
始終我地都仲係要用vpn去日本打機,亦都唔知道日本玩家對外國玩家既接受程度有冇提高

如果打唔到日文可以去我早一兩個禮拜個post入面有善長人翁放左Appolocale既下載link,download完就可以打同copy&paste日文

雖則我既日文都唔係好好(而且係為左打多啲睇多啲日文先玩返),但依家起碼算做到基本溝通,怕得罪日本大大既就事無大少都用敬語就大丈夫ですね

禮貌大使 好味
其實巨集可以 係fez入面settings 有一炸Leash 人名既folder
入面d野就係巨集 可以copy and paste 去其他 folder
咁就唔駛個個人都set一次巨集
已有 1 人評分Good 收起 理由
好味 + 3 搞亂檔大使就有份lol

總評分:  Good + 3   查看全部評分

其實我都見好多人直接打英文
但我好想講有d人個ac名係 咩咩jai咁又our ovo v3v咁 真係好誇張⋯

Btw我試過有日本人同我傾計但我睇唔明 要立即google...但又唔敢用英文回話…

tingting1012 發表於 18-6-14 12:49 AM
其實我都見好多人直接打英文
但我好想講有d人個ac名係 咩咩jai咁又our ovo v3v咁 真係好誇張⋯

我記得仲有叫劉德華
同咩香港乜乜乜
HKXXXX
XIAO XXXX果D

笨蛋仙人 發表於 18-6-23 12:51 PM
我記得仲有叫劉德華
同咩香港乜乜乜
HKXXXX

但有時諗諗下自己都唔係好得去邊a_a"

tingting1012 發表於 18-6-24 09:44 PM
但有時諗諗下自己都唔係好得去邊a_a"

去學日文~

回覆 笨蛋仙人 的帖子

好想 但冇錢

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:48 PM , Processed in 0.033281 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存