2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 疊防第2條片+cn玩掛及8月中死線 光復夢之 時代革命 ...
樓主: 薯B~XD
go

[抱怨專區] 疊防第2條片+cn玩掛及8月中死線 光復夢之 時代革命 更新9/8 [複製鏈接]

官方小雲 唔好咁 係咁啪打薯b xd 同男c 仔的臉 ....

回覆 官方小雲 的帖子

上個月的修正,好像只是改動水拳紅蓮狀態下的減傷效果?減傷效果獨立了出來

既然原廠對「疊傷」「增防」動手,這樣降低百分比,個人是十分支持

可以用流行的一句說「做法不完美,但可接受,可以再改善」

甚麼沒有丘比特獨翼的原因去推改,有如認為不犯罪的話送中就毫不關己的港豬

這些回應變卻不是針對事本身,而是反而針對提出問題的人

看到了小雲回應,不禁回來留言,好奇一問

若真的修正,拳手副武的增傷效果不是也壽終正寢?本來拳手沒有用副武的技能呢~

改左獨翼果30%去10%就得啦。
搞咁撚多野屎忽痕咩。

回覆 心願與你 的帖子

嗯…
我個人黎講唔贊成更新~
正如你所說,攻擊傷害無所避免會降低~

但係如果以算法來說,確實個效果唔應該可以疊加…應該分開計…
而且又有玩家贊成…所以我都唔知應該企邊面。

現階段,都係先推遲一星期…
睇下外國會唔會更新左先…再睇下點…

紅鬼係唔係講緊隱身帽子個效果?
測試服我見個效果,靜係可以加比同伴。

回覆 官方小雲 的帖子

咁小雲EE 我又想問下外掛點搞?
我吾介意D人偷偷地玩掛
畢景必羸既game
一D意思都冇
但玩到千本寵物-cn哥
同我之前條山x婆咁
成粒鍾下下秒捉
你教下我?

我知捉隱掛你地好難下判定
但可吾可以參考下CS GO點判外掛?
我而家系代替緊你地GC孰法呀

回覆 薯B~XD 的帖子

敢問薯B哥應該點做好呢?
-------------
岩岩問返GM, 收到回報已經鎖左十幾個玩家.
整理好資料會轉交比原廠跟進

ChiB`  小雲個List 包唔包括樓主 佢都有份玩外掛同玩bug  發表於 19-8-26 07:28 PM

其實你開隻人上天ser睇下就知
手捉同掛捉好大分別
再由你地判斷

回覆 官方小雲 的帖子

其實原廠係咪on9? 成日做埋d多餘野
依家只係要求改疊防, 佢改埋隻game行左十幾年既疊增傷做咩野?
所謂同一條公式, 但我唔明點解唔係攻還攻計, 防還防計
即係而家叫佢改一樣爭議大既野, 佢無無謂謂走去改埋另一樣行之有效十幾年既野
疊增傷大家不嬲都咁玩, 咁多年無人嘈, pvp個個都靠增傷
無左疊增傷, 你叫d劍弓rj?
(btw我仲有把名弩, 但係我唔想睇到d副武改晒做垃圾)

其實呢, 我之前就sd過email俾客服個Chris
我唔知你係咪佢本人, 定你有冇同佢溝通過
關於隻獨翼
我suggest過可以沿用番最初出嗰陣既10%加防恆常效
咁咪乜疊防乜疊傷都唔洗改囉, 還原基本步

再者先唔講疊唔疊防既爭議
你之前出一隻邱比特, 已經有特定機率發動疊防既效果
原廠又出多隻理論上同功能既獨翼 做乜勁?
都體現唔同每隻同伴單一特色啦

所以邱比特你留返低%發動疊防
獨翼就叫原廠班傻仔改返10%防恆常效, 咁咪一天都光晒囉
好難咩?
叫佢改疊防, 佢就去郁埋疊傷, 搞到成個pvp生態唔同晒
d舉動完全都唔make sense

首先第一樣野,弓手點解係主流職業, 點解咁多人玩弓手。 因為弓手有得爆擊,仲可以疊增傷。 當然戰士都可以,但係戰士唯一疊增傷武器係72弩/58 弩,除此以外所有副武都冇增傷效果。圖片如下 9X裝都冇得疊增只可以加攻防

相反弓手隨隨便便一把副武器都可以疊增傷 例如88名刀 90刀 92 刀 95刀 aw 刀,身上加埋爆擊傷害 加成 簡直傷害爆炸所以弓手永遠係夢之主流職業。
咒師更加唔使講,雖然可以疊增傷但冇爆擊,輸出自然冇其他兩職咁高。
而家出咗獨翼天使, 可以疊防平衡反爆炸性傷害。

最後我想問 官方小雲 幾時封  薯B~XD  隻ac 拍片公然玩bug  死口唔認 証明如下:  話人外掛 實則賊喊捉賊

另外一條 上面兄弟提供 https://www.youtube.com/watch?v=d5YOUKstDoA
條片入面 00:12到00:24短短12秒入面有8下ctrl+z
相信追完post 嘅兄弟都知道薯B XD有少少輕度弱智但我哋冇必要對佢太認真,希望官方可以封佢幾日, 等佢收下皮

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

而且又有玩家贊成…所以我都唔知應該企邊面。

唔係惡意,不過唔好意思,你呢句真係好搞笑。
「有玩家贊成」係有幾多玩家贊成呢?
兩三個贊成,兩三千個反對,令你唔知企邊一邊?
成日都係幾條友喺度嘈呢樣、嘈嗰樣,跟住幾千個玩家被逼跟住改。
我都好想嘈下打團好難出傳裝,又係咪要向原廠回報改下?

好心你哋匯報呢啲有爭議嘅嘢,做下民調先係咪合理啲?
聽幾個白痴仔嘅弱智理論,跟住畀幾千個玩家鬧就係你哋 GC 嘅癖好?

另外紅鬼個隱身帽子淨係加到畀同伴?即係之後玩家唔會跟住隱身?

十週年勳章(賀詞)

回覆 魅影~ 的帖子

其實原廠係咪on9? 成日做埋d多餘野
依家只係要求改疊防, 佢改埋隻game行左十幾年既疊增傷做咩野?
所謂同一條公式, 但我唔明點解唔係攻還攻計, 防還防計
即係而家叫佢改一樣爭議大既野, 佢無無謂謂走去改埋另一樣行之有效十幾年既野
疊增傷大家不嬲都咁玩, 咁多年無人嘈, pvp個個都靠增傷
無左疊增傷, 你叫d劍弓rj?

我晨早提咗話改嘅話,增傷都會改埋
成班白痴仔喺度又呢樣又嗰樣,喺度耍白痴,GC 又跟住 on99 聽幾個白痴仔喺度吠,又要匯報點改點改,都冇辦法。
一齊攬炒囉。
弓劍咒一齊,全世界 90 up 齊齊 RJ 囉。
冇乜所謂。
打 AW 吃力嗰啲?收皮啦, 改完之後,AW 唔係畀啲垃圾去打。

官方小雲 答左你地無論你地有咩意見我會跟反外服行. 表達意見只可以hold住 唔改住.
我只想問一句 幾時封  薯B~XD  隻ac 拍片公然玩bug  死口唔認 証明如下:  話人外掛 實則賊喊捉賊

上面兄弟提供 https://www.youtube.com/watch?v=d5YOUKstDoA
條片入面 00:12到00:24短短12秒入面有8下ctrl+z

哎喲 估吾到我系你心目中影響力係咁大?
定系自己幾千銀收隻獨天變垃圾要揾媽媽?
如果件事真系冇問題點解會改呀?
外服一早嘈到折天 系香港不閒不問炸
吾怪得香港冇民主 就系你e d夢豬作怪

再回下a80
你知點bug? 有份bug?
閃下閃下點解有bug既?
會出天毛?滿月?定防爆?

真慘 我冇增都大力 我又未怕過喎

回覆 魅影~ 的帖子

依家並唔係難唔難既問題…
而我亦唔知難唔難~
開發只係收到bug report,做返對應既事…就係改左疊傷…

開發改左疊傷之後,
我就反映左唔改好過改~

依家就睇外國會唔會反對~
因為改左既野,好小會改返轉頭。
咁我依家謂有就推遲更新,等佢地諗清諗楚再回覆。

回覆 心願與你 的帖子

有玩家回報獨翼效果過強,所以回報比開發聽,係正常流程。

之後開發改完疊減傷,
之後我地再發現連帶「疊傷」效果都改左,係出乎我地意料之外。

至於紅鬼,我地頭先再測試,又可以用返係角色身上。
但目前觀察所得,暫時係可以分別疊傷到左手或右手武器。

十週年勳章(賀詞)

回覆 官方小雲 的帖子

咁紅鬼疊增傷到武器度都係唔正常,麻煩到時幫忙叫原廠搞掂埋佢。
刪鬼咗紅鬼 BUFF 個增傷效果佢。

官方小雲 發表於 19-8-23 02:54 PM
回覆 魅影~ 的帖子

依家並唔係難唔難既問題…

乜疊防係bug黎架咩?

上面句英文我估你係quote原廠回覆
原廠都檢視過係合符個rules, 唔係bug
而家疊防件事唔係bug, 唔需要當bug去處理, 只係效果太強, 破壞平衡需要調整

既然班on9話同一條式:改疊防就要改埋疊增傷
咁改法搞到d弓劍pvp pve變晒rj
結果對玩家利益損害仲大呀
根本成件事可以好簡單
你主動suggest佢地改返做最初獨翼+10%防恆常效, 咁樣做
一來唔洗郁到疊增傷疊防, 唔會觸動成個pvp系統
二來獨翼又唔會同邱比特個buff重合左
三來又唔會出現獨翼過高機率擋傷破壞平衡 (邱比特擋傷發動機率低,可以無視)

改返做+10%防恆常效
根本已經一石二鳥, 兩全其美既方法
咩"因為改左既野,好小會改返轉頭。"
完全係托辭黎
未發生過, 就唔可以有先例咩?
成日俾人踢一踢郁一郁, 咩都唔會爭取到
既然評估完, 發現原先既buff真係比較適合, 又冇人嘈
咁改番轉頭何樂而不為?
你考慮完舍方案覺得ok, 就主動push下佢地咁改

回覆 薯B~XD 的帖子

輕度弱智嘅人溝通好辛苦,如果你有證據話我Bug 嘅歡迎隨時提供比Gc 鎖我ac ,事實係你不打自招自己提供證據 拍片重要Bug 埋技, 自爆我都冇計。

回覆 官方小雲 的帖子

公式可以改架麻,咁撚废改唔到,咪炒撚左佢,叫我公司既IT部门人士上黎免费改啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 03:10 PM , Processed in 0.035356 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存