2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Monster Hunter 3G tri 統槍+大錘裝一問
go

統槍+大錘裝一問 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

統槍 大錘用咩裝備架同咩技能架@_@?

原帖由 黑暗 於 2009-2-27 07:51 PM 發表
統槍 大錘用咩裝備架同咩技能架@_@?

統槍試下用g位岩龍裝混劍聖耳環,有心眼同炮術師.還可以上珠變炮術王的.

大錘証下用g位純金獅裝,有集中,斬味+1,龍耐性加,還可以上珠玩拔刀的.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 王座~白英俠士 於 2009-2-28 03:07 PM 發表

統槍試下用g位岩龍裝混劍聖耳環,有心眼同炮術師.還可以上珠變炮術王的.

大錘証下用g位純金獅裝,有集中,斬味+1,龍耐性加,還可以上珠玩拔刀的.

劍聖耳環點有架- -

原帖由 黑暗 於 2009-2-28 05:04 PM 發表

劍聖耳環點有架- -

訓練所任務clear (g級訓練,多人訓練除外)

原帖由 王座~白英俠士 於 2009-2-28 05:58 PM 發表

訓練所任務clear (g級訓練,多人訓練除外)

不是clear特別訓練所就拿到嗎

十週年勳章(賀詞)

我想問唷笛子係用咩裝+技能架?_?

原帖由 黑暗 於 2009-2-28 08:46 PM 發表
我想問唷笛子係用咩裝+技能架?_?

團戰時:
笛子名人是必備的..''
屬強又可以作出{灌屬}的效果
主要想幫隊友+血就廣域化+2..體力回復道具強化..道具使用強化
匠又是必須的..''
單人主要匠..攻up/屬強
什麼裝就不知了...''

銃槍裝 主要技能 - 炮術王 防禦性能 防禦強化 心眼
P.S.如果發動到防禦性能+2的話 咁就會有埋防禦強化功效
所以唔好咁蠢 又防禦性能+2又防禦強化
裝推介:
劍聖頭 + 曉丸‧極/凜‧極全套
唔記得加咩珠之後(?!)會發動以下技能: 心眼 防禦性能+1 防禦強化 傷害回復速度+1

笛裝 主要技能 - 笛吹名人 高耳
個人覺得 每一把笛都可以吹心眼 基本上斬味唔係問題
另外 除左回復系同高耳係得某1~2把笛有之外
其他技能大部份笛都可以吹 所以裝技能我覺得高耳比較重要
我少用笛= =唔知有咩裝好介紹

鎚裝 主要技能 - 集中 回避性能 拔刀術 火事場力(?!)
首先 相信大家用鎚都係玩大地一擊 所以集中比較重要
當然有神人玩鎚2段鎖怪 可能集中會打亂晒d時間咁就可以唔要
第2 鎚儲大地大約要3秒 果段時間行動會稍慢 所以回避性能幫到你
第3 鎚可以拔刀儲大地 所以如果閣下傾向暴力 拔刀術幫到你
最後 如果閣下覺得拔刀唔夠暴力 火事幫到你~_~
裝推介 -
曉丸‧極/凜‧極頭   -   壓縮珠
一角龍x 身   -   危險珠
鐮蟹x 手   -   危難珠
一角龍x 下身   -   危難珠
鐮蟹x 鞋   -   短縮珠 x2
3洞鎚(怪鳥鎚G 或者 黑鍋【真好吃】G)    -   壓縮珠
發動技能 - 火事場力+2  集中  拔刀術

曉丸‧極/凜‧極                                             頭   -   壓縮珠
一角龍x                                             身   -   危險珠
鐮蟹x                                                手   -   危難珠
一角龍x                                          下身   -   危難珠
鐮蟹x                                                鞋   -   短縮珠 x2
3洞鎚(怪鳥鎚G 或者 黑鍋【真好吃】G)        -   壓縮珠
發動技能 - 火事場力+2  集中  拔刀術
-----------------------------------------------------------------------

以上我有問題 "" 因我是新手 好多唔明~~!!

1)  我想問 壓縮珠 /危難珠 /短縮珠     姐係咩~我玩 mhp2g 做珠個陣都冇e粒 =﹏="  同埋   危難珠 和 危險珠   有咩分別~~因我只有 危險珠整  冇 危難珠整 ~~

2) 發動技能 - 火事場力+2  集中  拔刀術 <----點有嫁 ?

3) 同埋你講d裝  有d 未打到 要點先會有得整eg: 黑鍋【真好吃】G

個G 係咩黎 ~~ 我只整到   黑鍋【真好吃】~~ 同埋 曉丸‧極/凜‧極    打咩任會有得整 ~!! 我都係見人 整 曉丸‧x/凜‧x   但係冇個極 字wo~~!!!姐係唔係一樣~~~定係我未打到~!! 我還是一個新手 ~~!!   請你地幫幫我~!!

多謝咁多位~~

回復 1# 黑暗 的帖子

感恩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-10-1 07:44 AM , Processed in 0.031693 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:工作間 , 網頁寄存