2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 黑洞有冇可能吸左太陽???
樓主: 乜_撚
go

[疑難] 黑洞有冇可能吸左太陽??? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 神三 於 10-10-8 07:29 AM 發表

↑咁條算式各個代號係代表乜野

G係宇宙常數
M係質量
m係質量
r係2點距離

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

原帖由 邪牛流丸 於 2010-10-8 11:33 AM 發表
人認知既黑洞應該是不存在的 真正既黑洞其實係一粒星球 星球本身吸力大得把光也吸盡 除非水星變左做黑洞啦=.=唔係無咩可能

↑請參考:
原帖由 神三 於 2010-10-7 09:18 PM 發表

↑看吧:
http://v.youku.com/v_show/id_XMjExNzc0NjI4.html
原帖由 @蟲蟲@ 於 2010-10-8 12:07 PM 發表

咁咪死緊?我最鐘意太陽個啵-.-

↑放心,
你輪迴一百次應該都仲未到o個日
原帖由 聖戰 於 2010-10-8 04:48 PM 發表

G係宇宙常數
M係質量
m係質量
r係2點距離

↑咁條算式係點樣套用的

原帖由 邪牛流丸 於 10-10-8 04:24 PM 發表

聽你咁講=.=我有左答案  就係依個世界依個宇宙係咩都有可能發生架~~~~ 因為人類既知識範圍係有盡頭架 因為科學計算唔到就代表有可能
例如宇宙有奇異物質丟左去地球 地球生出惡魔果實 奇異物質開出一條偉大寒度  ...

唔好將你個d鳩吹當係推論啦

原帖由 神洋 於 10-10-9 02:56 AM 發表

但佢9吹得幾正woe係咪

十週年勳章(賀詞)

呢個問題 搵專家.......

覺得好有興趣去探求

原帖由 神洋 於 10-10-9 02:56 AM 發表

問題係被吸入左奇異點o既物質已經係一切科學都計算唔到
有入無出 o既 黑洞存在
有出無入 o既 白洞存在亦唔係咩奇事

唔好將你個d鳩吹當係推論啦 [/quote]

你又認為現今科學計算唔到 計唔到你又認為存在都唔係咩奇事  我理解為科學計算唔到既事 存在都唔係咩奇事  姐係宇宙以人類有限智識黎講有好多可能性
我係根據你講既野鳩吹架喎

原帖由 邪牛流丸 於 10-10-9 03:44 AM 發表

你又認為現今科學計算唔到 計唔到你又認為存在都唔係咩奇事  我理解為科學計算唔到既事 存在都唔係咩奇事  姐係宇宙以人類有限智識黎講有好多可能 ... [/quote]

睇多d書啦 face_l_18:
好多科學家都已經推測有相反o既白洞係不斷噴出物質~
如果奇異點唔係終結~ 就極有可能係一條通道
如果搵到呢d白洞就可以研究到真正o既時空旅行~
唔需要一定純粹靠物理上不斷加速至接近光o既水平
就好似宇宙入面有反物質存在一樣~

不過講你都唔明架啦face_l_18: face_l_18: 返去睇海賊王啦on9仔

原帖由 神洋 於 10-10-9 03:50 AM 發表

你又認為現今科學計算唔到 計唔到你又認為存在都唔係咩奇事  我理解為科學計算唔到既事 存在都唔係咩奇事  姐係宇宙以人類有限智識黎講有好多可能 ...

睇多d書啦
好多科學家 ... [/quote]

咁同樓主講既太陽俾黑洞吸左去有無可能 依個問題有咩關係?.?

原帖由 邪牛流丸 於 10-10-8 11:33 AM 發表
人認知既黑洞應該是不存在的 真正既黑洞其實係一粒星球 星球本身吸力大得把光也吸盡 除非水星變左做黑洞啦=.=唔係無咩可能

我好地地回應樓主文章 你就無啦啦插入黎 插到離曬文
原帖由 神洋 於 10-10-8 12:18 PM 發表

問題係被吸入左奇異點o既物質已經係一切科學都計算唔到
有入無出 o既 黑洞存在
有出無入 o既 白洞存在亦唔係咩奇事

依度已經離題離到
原帖由 神洋 於 10-10-9 03:50 AM 發表

睇多d書啦
好多科學家都已經推測有相反o既白洞係不斷噴出物質~
如果奇異點唔係終結~ 就極有可能係一條通道
如果搵到呢d白洞就可以研究到真正o既時空旅行~
唔需要一定純粹靠物理上不斷加速至接近光o既水平
就好似宇宙入面有反物質存在一樣~  

我真係好少睇書 不過都係見果樣答果樣 唔識答都唔會離題  但係插我文講<<奇異點o既物質>><<白洞存在>>
我真係唔係好明同樓主文章 同我回的文有咩關係 如果我誤會請解釋 我會用心看
本人唔係科學家只是用我平民小腦袋去思考 我認為太陽真係無咩可能會俾黑洞吸走 因為黑洞唔係無形中心係一棵星體
要形成黑洞就要有星體演變 銀河系最有機會變成黑洞就是太陽自己 就質量而言 不是嗎?.? 我覺得你離題鳩up so我就跟你   因為我鳩up出黎既野都係科學計算唔到架 存在唔出奇架(回你文因為  一半好奇一半望解決筆戰)

唔係話研究呢d野唔岩 不過人本身自己身體都未了解得晒啦

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

原帖由 豪~* 於 2010-10-9 05:53 AM 發表
唔係話研究呢d野唔岩 不過人本身自己身體都未了解得晒啦

↑同時間研究其他課題是沒有衝突的
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-9-28 06:50 AM , Processed in 0.032864 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:工作間 , 網頁寄存